Tak konečně! Už jsem si myslel, že slivoně letos mízu mít ani nebudou. A je to tady. Konečně lze kůru odloupnout tak, aby "nechlupatila". Teprve nyní je roubování za kůru efektivní - ujímavost je srovnatelná s jádrovinami. Za týden bude vidět pučení, za dva pak malé lístečky. Chce to ovšem mít kvalitní - nezaschlé a nenarašené rouby (maximálně nazelenalé špičky). Je to stará písnička, v nejlepším stavu jsou rouby nařezané v prosinci a zapíchnuté do vlhké země venku ve stínu.
Doporučuji všem, co nevydrželi s nervem a naštěpovali dřív pod ne zcela odloupnutelnou kůru, aby si zkusili jednu větev uříznout a kůru odchlípnout, případně nějaký zbylý roubek zasunout. Garantuji, že v příštích letech dřív než 2 týdny po odkvětu nůž a pilku na slivoně nevytáhnou.