Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pro hosta 192.98(zřejmě Rony) - od zadavatele příspěvku :

Pane Rony přečetl jsem si Váš dřívější příspěvek - "Konec šlechtěných švestek na Valašsku" a zjistil jsem, že mám přesně ten samý problém co máte Vy. -  "Je to jak přes kopírák"!!  Stále, ale nevím jak z toho ven?? Před samotnou výsadbou jsem ještě půdu preventivně desinfikival 1 cisternou dol.vápence, protože půdu mělo v užívání ZD. Kromě všeho co zmiňujete se u mě ještě navíc na všech stromcích projevuje zelený povlak na kmenech a kosterních větvích. Nevíte prosím o jakou hobovou chorobu se jedná a jak to odstranit? - Po ošetření Kuprikolem to stále na stromcích zůstává!

Ale to není nic proti hlavnímu problému asi té zmutované nové Monilii, která je k nám dovlečena novými vyšlechtěnými odrůdami a to hlavně TOPTASTEM!!! Tuto odrůdu jsem letos musel již vykácet jako téměř proschlou ve dřevě a s novotvary na kmenech, neboť letos v 2015 už ani nezarodila a ze všech mých uvedených odrůd má nejnižší odolnost!!

Koupil jsem dříve odr. Toptaste 30 ks na podnožích St.J.A přímo v Baumschulle Schreiber Poysdorf v Rakousku osobně, abych měl jistotu, že mám kvalitní, garantované a bezvirozní stromky - a tak to s nimi dopadlo!!!  Stromek stál 9 Euro, v té době se tato odrůda téměř nedala v ČR ještě sehnat.

Doslechl jsem se, že v sadech R.Jelínek ve Vizovicích údajně likvidují Jojo - promrzá až do dřeva a Stanley tam má všechny plody shnilé v celé koruně stromů téměř pravidelně. Jejich sady má konkretně osobně nastarosti pan Bača. Mluvil jsem s ním a sdělil mě, že doporučuje sázet Hagantu, tak nevím jaké jsou na ni reference co se týká odolnosti z praxe vůči houbovým chorobám??

O problémech, které mám ve výsadbě já jsem ho neinformoval, neboť ho tak dobře neznám, tak neznám ani jejich celoroční ochranu slivoní.

Ví ji prosím někdo???

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika