Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Výzkumný tým 22: Rostlinolékařská virologie a fytoplazmatologie

Hodnocení podnoží peckovin na rezistenci k přirozené infekci virem šarky švestky
Po čtyři roky bylo hodnoceno sedm podnoží peckovin na náchylnost k přirozené infekci virem šarky švestky. Rostliny podnoží byly pěstovány ve vzdálenosti 0,5 až 14,5 m od zdroje infekce PPV. Rostliny byly hodnoceny každoročně vizuální inspekci, pomocí ELISA a RT-PCR. Počet rostlin infikovaných PPV se každoročně zvyšoval. Po čtyřech letech hodnocení bylo infikováno PPV 72 % rostlin myrobalánu 29C, 70 % rostlin Nemaguard, 41 % Marianna GF8-1, 17 % St. Julien, 4,8 % hypersenzitivní podnože Docera 6 a žádná rostlina podnože GF-677 a myrobalánu BN4Kr. Na podnože myrobalánu BN4Kr a GF-677 je PPV mšicemi nepřenosný. Tyto k PPV rezistentní podnože jsou doporučovány jako vhodné podnože peckovin.

Je mi jasne ze sa jedna iba o podnoze a ze dolezita je nastepena odroda a jej tolarancia k ppv.Ale kedze myro 29c ma 72% infikovanych podnozi (St.julien 17%) myslite ze bude myro 29c ako podnoz nevhodna ?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika