Myslím, že Petrova kritika Hamanovy bude způsobena taky šarkou. Někdy nejsou projevy choroby na plodech zřetelné, jen je horší kvalita a chuť dužiny. Co s týče Hanity, až do nynějška jsem jí vyčítal malou plodnost, letos se láme jedna větev za druhou.
Zelená renklóda a Nancyská mají letos dobrý rok. Obě jsou chuťově typické převahou cukrů nad kyselinami, podobně jako Lipnická. Podobná je i Těchobuzická - ostatně je to kříženec švestky a ryngle. Já ale v chuti slivoní muluju tu typickou kadlátkovou voňavě nakyslou příchuť - říkám jí švestkovina. Cítit je samozřejmě v Domácí, ale i v Katince, Tuleu gras, Č. rodné, Gabrovské, ale v reklódách a mirabelkách není. Tím neříkám, že jsou špatné. Ta vůně se pak dostává i do pálenky. Ostatně destiláty z mirabelek, renklód a špendlíků se od pravých slivovic chutí hodně liší, zatímco destilát z Katinek skoro vůbec.