Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

No já jsem rád, že Hamanovu chválíte, protože pokud se pamatuju třeba Petr z Pardubic ji spíše kritizoval. Je otázka ale zda měl opravdu Hamanovu. Napsal bych ještě pár slov k Hanitě, protože tady úplně nechápu její současnou popularitu, protože je opravdo o dost jiná než Domácí. Vadí mi hlavně dvě věci. Až přílišná nakyslost a nedostatečná štavnatost, což ale saozřejmě ůže být způsobené napadnutím šarkou. Vzhledem k tomu, že si nemohu dovolit kácet každý napadnutý strom, protože to bych jen kácel, sadil a kácel a zase sadil, tak tu potřebuju odrůdy, které i přes infikaci budou přinášet kvalitní plody. Třetí věc co mi vadí na Hanitě, je sklon k přeplozování, resp. plody jsou při vyšší násadě v podstatě o ničem. Uznávám že tohle je má chyba, nakolik očividně tato odrůda chce více řezat na podporu růstu a omezení plodnosti. Ke kladům Hanity bych zdůraznil neatraktivitu pro pilatku a taky v podstatě imunitu k monílii, která vynikne o to více, protože stojí vedle Durancie.

Jinak kdybych měl vybrat 3 chuťové Topy letošní švestkové sezony, tak to je Hamanova, Zelená rengloda a Nancyská, kupodivu samé staré odrůdy. Prostě stará kvalita nejde nahradit. Hodně letos ještě očekávám od Těchobuzické, tedy novější odrůdy,  která letos vypadá hodně ale hodně zajímavě...

                                           Ing. Fidla

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika