Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Švestky lze použít jakékoli, čím sladší a čím sušší, tím lépe. Zkoušel jsem jednodruhové: Domácí, Katinky, Opál, Elena, rozdíly prakticky žádné. Dominující chutí je karamel a konzistence závisí na míře odpaření.

Na dno hrnce 1/4litru octa, na něj 5 kg vypeckovaných švestek. Podle sladkosti se vrch může (a nemusí) zasypat cukrem  (0 - 0,5 kg). Vařit přes noc na mírném plameni, nemíchat. Jen pootočit hrncem, jestli obsah "klouže".  Když se obsah svaří na třetinu objemu, rozmixovat tyčovým mixérem. Jsou-li povidla málo hustá nebo málo černá, dopéct na plechu v troubě při pootevřených dvířkách.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika