Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Lehce přezrálé plody se díky své sladkosti výborně hodí na povidla.

Mohu potvrdit. Mezi letními slivoněmi je sladkost Opálů bezkonkurenční. Před pár lety jsem vařil jednodruhová povidla z Opálů a současně druhá z Katinek. Opálové byly sladší (nevyžadovaly tolik doslazovat). Na druhé straně plody Opálu jsou šťavnatější, čehož důsledkem je, že kvůli žádané konzistenci se musela povidla odpařovat déle, a vysledný objem byl menší než z Katinek. V chuti (výborné) rozdíl v podstatě není.  Protože čas a energie jsou dražší než trocha cukru, tak na body zvítězila Katinka. 
   Na sušení se Opály, na rozdíl od Katinek, nehodí. Zkoušel jsem to v solární sušičce, neschlo to, vytékala šťáva a když zašlo slunce, rychle jsem je přemisťoval do elektrické.  Nedoporučuji.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika