Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ano, tudy cesta vede! Jestli se gen rezistence Joja podaří přenést na potomstvo, pak je otázkou času, kdy křížením s Domácí, Hagantou, Felsinou a jinými aromatickými švestkami dostanmeme odrůdy odolné a srovnatelné s nejlepšími pravými. Věřím, že se to povede, i tak je ta plejáda topů, katinek, hanit od západních sousedů cenná.
    Zavádět do našich zahrad různé zorky, zurny, komety, angelena a blekambry je slepá ulička. Česká a slovenská kuchyň je založená na povidlových buchtách makotrnkových koláčích, frgálech, švestkových knedlících, slivovici.. Ty slivoně z Asie a Ameriky - jako zpestření možná ano na jedné větvičce, ale jinak jsou k nepoužití.
    V této souvislosti se mi vtírá otázka: Kde jsou čeští a slovenští slechtitelé? Jak je možné, že jablka Topaz, Opál, Rubinola dobývají svět, nové hrušně už vyrabovaly půl kalendáře (Blanka, Denisa, Radana...), tuzemské meruňky (ať už na Le- či Ve-) sklízíme dva apůl měsíce, broskve Michaela, Krasava Modřinka směle porážejí všechny haveny, pozadu nejsou rybízy, angrešty, ořechů je jako planet. Ale kde jsou naše nové slivoně? Máme tu naši Althanovu, Chrudimskou, Hamanovu, ale ty znali i naši pradědové. Těchobuzická moc úspěchů nesklízí,  Vítek je jen náhodná durancie a Chovancova Lipnická? Marketingově dobře zvládnutá kampaň, ale dál ticho. Přitom popularita švestek roste, palírny jsou málem v každé vsi. Je to škoda.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika