Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zatímco švestka domácí má pecky většinově celé, tak durancie jich má rozpraskané a tudíž jádra vylouhovaná a to je ta zvlášní příchuť.

To je zajímavá, zřejmě pravdivá a pro mě nová informace. Asi hrají roli i jiné faktory - např. menší plody a tudíž větší podíl pecek. Zkoušel jsem u jiných odrůd zvýraznit chuť jader přídavkem roztlučených pecek do kvasu (po vaření povidel jich bývá dost). Výsledkem bývá výraznější chuť jader v destilátu, slivovice tak ale získá někdy až nepříjemně nahořklou příchuť. To se u durancií nestává, jejich jádra zřejmě chutnají trochu jinak.
   

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika