Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud se dobře pamatuju, tak MUDr.. Vysloužil kdysi zmińoval že nejlepší je kombinace Domácích (kvůli aroma) a Durancií (kvůli cukernatosti).

Máte dobrou paměť. Ondro. Ano, určitý poměr Domácí a Durancie preferoval organizátor degustace v Salaši na Slovácku, který se poměrem odrůd hodně zabýval. Ale je to o chuti každého, někdo má radši sametovou vůni švestkové dužiny, jiní tvrdé aroma duranciovách jader.

jak myslí tu větu, že Durancie je o několik konských délek před ostatními odrůdami,

Myslím tím tu chuť. Ta je u durancií tak výrazná, že destiláty s nich vyhrávají většinu degustací. Proto jim někteří organizátoři vyčleňují samostanou kategorii vedle slivovic a pálenek z ostatního peckového ovoce.
   Vím, že špendlíkovice je vysoce ceněna. Měl jsem dokonce možnost ji párkrát ochutnat. Ale ta se chutí od pálenek z modrého ovoce dost liší - má úžasnou nasládlou vůni i chuť, ale bez hořké peckoviny typické pro slivovice a zejména pro durancii. Bohužel pravý špendlík je již poměrně vzácné ovoce. Každopádně durancie dokáže vylepšit kvas ve směsi s méně aromatickými a méně sladkými švestkami a v soutěžích pálenky z durancií velmi často vyhrávají.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika