Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Edit:
Ideální švestka, aspoň podle mého názoru a s hlavním přihlédnutím pro destiláterské účely existuje! A tou je právě ta Lipnická.

*
Neumím si dost dobře představit efektivní vedení většího množství vysocecukernatých kvasů ve "venkovních prostorách" v pozdním podzimu a začátkem zimy.
(Všechny, cukernatostí srovnatelné odrůdy - Durancie, některé Topy, něm. novošlechtění, zdravé Domácí, Anna Späth apod. jsou velmi pozdní).
A pokud někdo konzumuje švestky i v syrovém stavu, určitě ocení hlavně ranější odrůdy a ke konci sezony může být už švestek i přejeden...
Jenže ty ranější odrůdy moc cukru neobsahují tak se k jejích smysluplnému využití přímo nabízí jejích mix s tou Lipnickou.
*
Co si budeme nalhávat - komu by se chtělo trápit se s destilacemi nízkoalkoholických kvasů když bez speciálních postupů a péče výsledky většinou nejsou dobré.
Proto se v domácích podmínkách přicukřuje, vrácejí se zpět některé frakce apod., což je pro oficiální výrobce příliš drahé nebo legislativně omezeno - tak to dělají jako R.J., (u některých nebo většiny??), svých destilátů -  přídavkem lihu...
(Tím ale samozřejmě nemyslím výrobu levných konzumních lihovin na bázi řezání pravých destilátů v nejrůznějších poměrech lihem nebo dochucování umělými aromaty, ale přídavek lihu před nebo během destilace. V tom případě jde o dosažení ideálních destilačních poměrů a větší využití aromatického potenciálu ovoce)

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika