Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Všichni, kdo shánějí, vysazují a pěstijí tolerantní slivoně (já taky) tak činí proto, že pravé švestky v okolí a záhy i i ty čerstvě vysazené jsou infikované šarkou. Kdyby ne, tak bychom pěstovali pravé Domácí švstky, žádná jiná se jim totiž nevyrovná. Není rozdíl v infekčnosti nemocného stromu a tolerantní odrůdy se zdravými plody. Vykopávat ty, které mají scvrklé plody a nechat růst ty tolerantní se zdravými plody je sice logické pro pěstitele, ale pro šíření choroby bezvýznamné.
   Za svůj život jsem vysadil desítky švstek ze školek i ty naroubované ze "zaručeně zdravých stromů". Všechny dopadly neslavně. Až když jsem přestal nemocné stromy vykopávat a ty, co rostly a byly zdravé ve dřevě, přerouboval, mohu každoročně vypálit pár set litrů kvasu (loni tedy ne, to mi 18.5. všechny pomrzly). Kdybych se řídil zdejšími radami a ty infikované stromy vykopal a vysázel nové, za pár let bych se možná dočkal plodů tak do knedlíků. Na destilát bych si za svého života mohl nechat zajít chuť nebo to vzdát jako Rony.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika