Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ano v Beskydech jsme letos rádi za každou kapku, která nepadne vedle.Ale chci se spíše zaměřit na jednu špatnou vlastnost Toptaste, a to neodlučitelnost.Chtělo by se namítnout" po kom to dídě má?Ani jeden z rodičů touto vlastností viditelně netrpí.

Včera jsem si přivezl menší množství švestek od příbuzných na konzum, většinu jsem usušil na zimu.Část padla do polévky, a zbytek ještě teď uzobávám z talířku kterou jsem "zachránil"od nenechavých ruk hospodyňky.Řeknu vám-je to lahůdka, která daleko předčí jiné ov. druhy na zahradě.Zvláště v tak "mrazivém roce".Je to zřejmě krajová-místní odruda, která se množí z generace na generaci odkopky.Nejsou to žádné "velké topy",jsou to menší plody s výraznou chutí, menší část plodů mají onu neodlučitelnost.DV jí viditelně netrpí,  asi se tato vlastnost  zvýraznila při předávání dědičných vlastností do nové odrudy Toptaste.Myslím si také, že při dozrávání plodů bude mít vliv teplejší oblasti.V teplejším klimatu se uspíší dozrávání, a vybarvení plodu, ale odlučitelnost zůstane pozadu, a naopak-ve studenější poloze, a nepříznivých podmínkach se zralost opozdí, a tím stihne dozrat i dužina až k odlučitelnosti.Je to jen moje teorie, kterou nemám podloženou.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika