Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

My máme Čač. Lepotici v 550m. v drsnějším klima, mírný S svah a plodila jak blbá, než nám ji téměř celou rozlámala před 2 lety vychřice (špatně zapěstované kosterní větve). Jinou jsem jedl pouze ze 340m.n.m. a chuťově byly srovnatelné, vyjma doby zrání - šťavnaté, trochu "ryngloidní", pro mě výtečné. Na zavařování 1, buchty 1, povidla slabší, slivovice s přídavkem no name starých menších slív (lep: slívy = 2:1-3:1) prý také výtečná. Ale jak říkám, nemám mnoho srovnání, obzvláště ne s Domácí. Teprv začínám.

Strom roste zdravě, se sytě zelenými listy, mají ho rády mšice. Bez postřiku proti pilatce není plodu. Květní pupeny namrzly za 15 let pouze jednou - následně všechny opadaly (únor-březen). Letos při květnových (nebo duben?) velmi pozdních, u nás silných, mrazech - co bylo rozkvetlé zhnědlo a odpadlo, popata přežila, odkvetla a už jsou na stromě nalívající zelené švestičky... ;-)

Zraje dle počasí tak v půli září+-. Podnož myrobalán. Dozrává víceméně průběžně, padá.

Chutná i rotwailerovi, slimákům, mravencům. Zdraví Mitt.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika