Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nu, moc se o tom asi neví, ale kupříkladu odpovědí na PRV virus papáji (mimochodem velmi příbuzný PPV) byly GM papáji. A světe div se na Havaji se jich pěstuje více jak 80%! 

Je to jen plácnutí, ale myslím, že kdyby Američani měli PPV v Kalifornii, tak už je na trhu dávno kvalitní GM kultivar.

Pane Moudivláčku, právě to, nad čím si stýskáte je možné pouze využitím technologie genetické modifikace. Představte si to tak, že do vybraného klonu té nejlepší Domácí přidáte pouze malý kousíček DNA neměnící žádné její parametry (chuťové, růstové apod.), pouze způsobující její úplnou rezistenci (ne toleranci) vůči šarce. Jde jen o to vyběhat metody transformace švestky, a to konkrétní definované odrůdy a ne semenáčů s nahodilými vlastnostmi (jako autor Honey Sweet prof. Scorza).

Off topic - je zajímavé, že v souvislosti s léčením chorob, se proti GM technologiím tolik nebrojí a to ani v řadách zarytých odpůrců z různých ekologický skupin. Zářným příkladem je toho lék ZMapp na ebolu. Nevšiml jsem si, že by se ve sdělovacích prostředích (jež nás tak často zbytečně straší) zmiňovali, že je to produkt geneticky modifikovaných tabáků... cheeky Viz zde či zde.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika