Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ono to s těmi švestkami vhodnými na pálení je trochu složitější. V minulosti dominovaly jako surovina převážně 2 odrůdy:  Domácí velkoplodá a Durancie. Obě se vyznačují vysokým obsahem cukru a pozdní dobou dozrávání. Z těchto důvodů byla příprava kvasu poměrně snadná. Plody se sbíraly do škopků, někdy i nezakrytých. Chladnější počasí a vysoká cukernatost do jisté míry brání nemocem kvasu, jako je třeba octovatění, takže švestky lze klidně přihazovat, nádoby snesou uskladnění kdekoli - venku i ve sklepě, netřeba kvasných uzávěrů. Pálit bylo možno klidně až za rok.
   Nové tolerantní pološvestky poskytnou pálenku neméně chutnou. Jsou ale obvykle ranější, rozdílně šťavnaté a méně sladké,  proto víc náchylné na plesnivění a špatná kvašení. Jednoduché řešení - doslazení kvasu cukrem - zhorší kvalitu výsledného produktu. Je proto třeba o kvas víc pečovat - o čistotu ovoce,  rozmačkání, hermetický uzávěr nádoby, plnění v jedné době, zakvašení ušlechtilým zákvasem, včasné vypálení, atd.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika