Stopy ve sněhu

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 140.100 (?)
1.1.2015 12:05

Kloním se ke Standovu názoru, že se jedná o nějakého myšovitého hlodavce; nejspíš bych řekl, že třeba myšice lesní (o kousek větší, než "obyčejný" hraboš polní, ale zase výrazně menší, než potkan). Prostě si tam někde v přírodě přirozeně žije, nemá to nic společného s pořádkem či nepořádkem...

Zdravím Zdeňka a všem přeji hezký nový rok.

Josef.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 138.11 (?), 3.1.2015 21:46

Nerad paní (či slečně?) dceři (alespoň jméno by bylo dobré) beru naději, že se nejedná o "myš", ale veverka by dělala stopy opravdu o dost větší.

Navíc je za stopami občas vidět čárkovitý otisk (tenkého ocásku - chundelatý ocas veverky by vypadal úplně jinak).

A dost dobře si nedovedu představit, jak by veverka dělala takovéhle chodbičky ve sněhu.

No, nejspíše u Vás sněží, (nebo bude sněžit), počkejme na novou várku stop (když už se pod Vaše krmítko naučilo toto zvířátko chodit, nejspíše přijde zase).

A foto prosím s opravdovým měřítkem (školní pravítko, svinovací metr - Zdeněk jistě bude mít, krejčovský centimetr...). Děkuji.

A nebojte se; nesežerou Vás ani Vám nijak neuškodí. Jsou to roztomiá zvířátka.

Josef.

host - 96.2 (?), 3.1.2015 22:00

No já si taky nemyslím, že chodbičky jsou veverčí. Mísí se tam několik stop

host - 96.2 (?), 3.1.2015 22:11

Ještě možná abych to upřesnil tak hovořím o těchto stopách na obrázku. Všimněte si také, že některé chodbičky náhle začnají i končí ui když je sníh stále stejně hluboký . Bylo by také dobré znát kvalitu sněhu-jestli to byl prašan nebo měl již pevný povrch, Věřím že v hlubším sněhu, za trámem, kam je na fotce špatně vidět, by mohly být vidět i detaily jako drápky počet prstů atd.. Třeba příště :-)

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 223.242 (?), 3.1.2015 22:32

No, já bych tazatelce přál, aby to byly stopy Plcha zahradního jako jenoho z víceméně užitečných hlodavců. Protože je všežravý, reguluje jak hmyz tak i některé semena plevelných rostlin. Setkal jsem se s informací že stejně jako ježek a straka likviduje i slimáky, jen tuto informaci nemám ověřenu z dalšího nezávislého (důvěryhodného) zdroje.

host - 44.229 (?), 4.1.2015 17:16

Děkuji za radu a Lucka jméno mé (slečna již dávno ne) a těší mě Josefe smiley. Jakmile opět na něco takového na zahradě narazím, vyfotím s metrem. Doufám ale, že už nenarazím... 

A žádné krmítko tam nemáme, vlastně nic, co by se dalo jíst. V domečku nebydlíme a v podstatě nikde nic není.

PS:  Vy už jste jako ten můj tatínek (Zdeněk). "Co plašíš holka, vždyť jsou to taková roztomilá a miloučká zvířátka" angry

host - 44.229 (?), 4.1.2015 16:31

My kanálky v okolí nemáme a nejsou ani v okolí. 

host - 44.229 (?), 4.1.2015 16:33

My kanálky nemáme. A nejsou ani v okolí. Ale děkuji za radu.

host - 39.19 (?), 1.1.2015 10:45
Možná i potkan?

host - 44.229 (?), 1.1.2015 11:46

Já jen doplním k otázce tatínka Zdeňka, že domek je na okraji obce u pole, louky a nedaleko malého potůčku. Soused je jeden - ne trvale žijící a velmi pořádný. V domku v současné době nikdo nebydlí, všude je uklizeno, čisto, žádná domácí zvířada. Zdeňkova dcera 

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 140.100 (?), 1.1.2015 12:05

Kloním se ke Standovu názoru, že se jedná o nějakého myšovitého hlodavce; nejspíš bych řekl, že třeba myšice lesní (o kousek větší, než "obyčejný" hraboš polní, ale zase výrazně menší, než potkan). Prostě si tam někde v přírodě přirozeně žije, nemá to nic společného s pořádkem či nepořádkem...

Zdravím Zdeňka a všem přeji hezký nový rok.

Josef.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025