Sršně - jak na ně?

host - 154.176 (?) 
15.3.2009 20:06

Bernardýn a dobrman? Takto jsem to nemysle. Že je vosa útočnější, než-li sršeň, to si myslím. Ty co hnízda likvidujou, ty chápu. Strach o děti, o sebe atd. je jisté ospravedlnění. Já si ale myslím, že mě může bodnout vosa, nebo sršeň, ať už bydlí kdekoliv. Já jsem nejvíc žihadel vyfasoval od včel a také to pro mě není důvod rozkopat jim úl :-). Ale jak už jsem psal, ty co by to udělali, ty ve své podstatě chápu a neodsuzuju je. 

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 3.83 (?), 15.3.2009 20:17

Nezlobte se, že se Vám do toho pletu a navíc to sem nepatří, ale dobrmana nechte prosím na pokoji.Existuje málo podobných tzv.gaučáků a mazlíků, jako je dobrman! To jen stereotyp našeho myšlení nebo špatná výchova z nich záměrně dělá útočné psy. Horší je třeba knírač nebo jezevčík.(já vím, nevyskočí Vám na krk...)Takže bacha na vosy.

host - 128.44 (?), 15.3.2009 20:33

Dobrá, omluvám se Vašemu dobrmanovi. Doufám, že ho čtení fóra nějak neznechutilo. Příště zvolím pro příměr jiné zvíře. Původní myšlenka byla, že jak mírumilovná tak útočná sršeň má žihadlo, a tedy OBĚ můžou bodnout a to vcelku kdykoliv, do hlav jim nevidíme.  Tedy naznačit, že když krouží sršeň kolem hlavy, je putna, jakého je druhu a rodu, podstatné je, že má žihadlo a pravděpodobně "nebude váhat ho použít".

host - 3.83 (?), 15.3.2009 21:07

OK..

P.S. dobrman už nežije, ale tak nezákeřné zvíře jste nezažil.Prostě "dobrák".

host - 185.149 (?), 27.3.2009 22:32

Místo snahy o nějaké soužití se vším živým, byť ne zrovna sympatikým stvořením jen zabíjení. Hold každý tvor není roztomilé žluté kuřátko, které je přece takové roztomilé stvoření k zulíbání žejo.Níže jsem poslal příspěvek, jak se se sršni docela dobře žije na jedné zahradě a není s něma problém.Hloupé předsudky jsou nevýmytitelné.Stejně nepochopitelná nenávist panuje vůči zmijím a hadům vůbec. Ale v našich geografických podmínkách to nejsou žádní zabijáci a vždy se nám raději vyhnou na rozdíl od nás lidí, kteří když je potkáme tak je ještě pronásledujem a dobíjíme. Znám lidi, kteří,když vidí hada berou klacek a jdou po něm. Kdo je vlastně nebezpečný?

host - 213.171 (?), 8.8.2009 21:22

My je máme pro změnu pod střechou rodinného domu. Vystříkali nám to deratizártoři, ale bihužel se nám tak každý rok vací opět na stejné místo. Ptala jsem se souseda a ten to vyštříkává chloroformem každý rok. A prý to pomáhá a už je tam nemají. Zbavili se jich na dobro. Nebo vzít nějakou montážní pěnu.

host - 228.237 (?), 25.8.2009 9:33

zdar, ja som ich zlikvidoval asi 150 kusov za hodinu.staci kupit lep na mysi a natriet karton 30 x30 cm z oboch stran.pripevnit na nejaku latku a prilozit do miesta kde vletuju.vsetky sa polepia a popadaju na zem.potom treba este hniezdo vystriekat raid om na osy a srsne, lebo tam su tiez srsne robotnice, ktore sa staraju o larvy.

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 13.9.2009 12:10

vystříkat reidem na mouchy a komáry... z vlastní zkušenosti hasiče..je asi jemnější a sršně víc zasáhne v dýchacím ústrojí..díru pak ucpat, ať se nemají po odvětrání kam vracet, s pěnou opatrně, ať vám nevypuknou nebo neodletí latě, pěna má sílu, stačí silikon nebo něco podobného

host - 183.177 (?), 27.9.2013 23:20
Díky za tuhle diskusi. Hned zlikviduju jednu ptačí budku a předělám ji na budku pro sršně. Už jen kvůli tomu kolika lidem to vadí, z toho budu mít větší radost.

host - 96.248 (?), 19.8.2009 19:52

Bydlíme v bytovce a nad balkónem se nám usadili sršně! Chci se zeptat když zavolám ochránce přírody budu něco platit nebo je to zdarma?když

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz