Nátěr proti okusu

jarmila - (19)
21.6.2005 21:58
Mám stejný problém na chatě,kterou máme až na konci vesnice.Nátěr proti okusu je dobrý tak akorát na zimu ale na jaře i když jsem si dala práci natřít jednotlivé výhonky růží tak je stejně okousaly,to samé se mi stalo s jahodami.Nejlepší ochrana proti srnkám je pořádný plot a nebo alespoň přehodit ochrané sítě.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host, 1.4.2003 11:13, zobrazeno: 9741x
Dobrý den, potřebuj poradit, existuje prý nejaký přípravek, který znechutí srnám ožírat mladé stromky, nevíte kde bych to sehnal? pletivo je ůčinné, ale stomků je hodně. děkuji.

host, 2.4.2003 8:16
Lesáci tuším používají nějaký nátěr. Tak zkuste zajít třeba na nějaký lesní závod, proč by Vám neporadili.

host, 7.4.2003 11:58
U nás v zahradnictví jsem zahlédl nějaký přípravek, jmenuje se Aversol. Jedná se o nějaký gelovitý nátěr proti okusu vysokou zvěří a hlodavci. Stránky výrobce: http://www.torasro.cz
Ludvík

host, 8.6.2004 8:55
Na ošetření smrkových výhonků s úspěchem používám v zimních měsících nejlacinější, obyčejný krém na boty. V době kdy začíná sněhová pokrývka potřu konce větviček, hlavně terminál. Výsledek je velmi uspokojivý, praktikuji tuto metodu již několik let. Z jara jsem nepozoroval žádný negativní vliv na růst nových výhonů.
Problém mám však s okusem poupat růží, pirimor při odstraňování mšic (srnám nechutná) na čas je odradí, ale po omytí deštěm do druhého dne jsou poupata spasena. Jako jediné spolehlivé řešení považuji pěstování růží za plotem. Ať se Vám daří.

jarmila - (19), 21.6.2005 21:58
Mám stejný problém na chatě,kterou máme až na konci vesnice.Nátěr proti okusu je dobrý tak akorát na zimu ale na jaře i když jsem si dala práci natřít jednotlivé výhonky růží tak je stejně okousaly,to samé se mi stalo s jahodami.Nejlepší ochrana proti srnkám je pořádný plot a nebo alespoň přehodit ochrané sítě.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Kúdel alebo teflónová páska?13.10.2025
Kotel Sam Bio 910.10.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz