Sova
|
|
|
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 77.39 (?) 11.9.2008 16:08
Jestli mluvíte o rehkovi, tak tomu se říkalo čermáček
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 100.185 (?), 11.9.2008 18:17
Ano, mluvili jsme o rehkovi, já konkrétně o zahradním. Zvonky zelené tady teď nevidím, ale v zimě podnikají na moje krmítka loupeživé nájezdy ve velkých hejnech a odhánějí koňadry a modřinky. Ty ale vlétnou do kdejaké skulinky, vrabčouni ti většinou dozobávají na zemi, co spadne. Mám jedno krmítko cca1,5m od okna a skryta za závěsem je často pozoruju zblízka. Zajímavé je, že třeba zdáli fádně vypadajíci vrabčáci mají docela hezké barvy, třeba tu pěkně čokoládovou hlavičku. Když někdy napadne krást strakapouda, je tam hned prázdno. Letí jak střela a připomíná mi policajta, který urychleně vyklízí "místo činu". No a brhlík se mi líbí v tom ocelově modravém kabátku, jak rychle to sviští po větvích a kmenech stromů a většinou hlavou dolů. Jinak chodí taky nějaké pěnkavy a takoví ti milí zpěváčci. Sovičku bych taky brala. Před pár roky tu zřejmě byl sýček. Ale nikdy jsem ho neviděla jen smutně houkal. Dost se tu taky rozmohly straky, dřív tu nebývaly. A v zimě ještě klasicky vrány-tedy asi havrani. Sova by se mi líbila a sovátka ještě víc. Tak na ně buďte hodní, ať u vás zůstanou. M.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 239.9 (?), 21.11.2008 16:22
Měl jsem na zahradě párek kalousů, posléze s malými. Hvízdali na sebe každý večer z různých koutů. Špatné na nich bylo, že jsem ve vývržcích nacházel zobáčky a drápky ptáčků. Na zahradu zalétávají žluvy na moruše, žluny a strakapoudi na oříšky, vrkají mi tu hřivnáči - poslechněte si je umí počítat do 3. Volají: " vrkůů ků kuků, vrků ku kuků, vrků ku kuků" a končí "KU".
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|