Sova

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 77.39 (?) 
11.9.2008 16:08

Jestli mluvíte o rehkovi, tak tomu se říkalo čermáček

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 11.9.2008 16:48

Zdravíčko, já krom ukřičenejch vrabčáků za okapem pozoruju hejno zvonků zelených perou se se sýkorkama o krmítko, loňi k nám zaletěl brkoslav severní ten je poněkud korpulentní tak jsem mu sypala na okno.Jinak je to klasika sojky, straky,strakapoud, konipásci,Když máme štěstí tak se blýskne ledňáček.Lucka(sovička by se nám hodila)

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 11.9.2008 17:01

No ráno som vykonal kontrolu prítomnosti. Bubo bol na svojom mieste, aj teraz tam sedí, bliká očami a občas si zívne. Asi je po nočnej. A asi je to chlap, pretože ako správny chlap má kamarátku. To mi hlásili naši. Takže im budem musieť na zimu urobiť s bútľavého pníka garzónku 1+1 aby sa mali kde k sebe túliť.

Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 11.9.2008 17:38

Jééé, to budete mít malý bubáky!Lucka

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 100.185 (?), 11.9.2008 18:17

Ano, mluvili jsme o rehkovi, já konkrétně o zahradním. Zvonky zelené tady teď nevidím, ale v zimě podnikají na moje krmítka loupeživé nájezdy ve velkých hejnech a odhánějí koňadry a modřinky. Ty ale vlétnou do kdejaké skulinky, vrabčouni ti většinou dozobávají na zemi, co spadne. Mám jedno krmítko cca1,5m od okna a skryta za závěsem je často pozoruju zblízka. Zajímavé je, že třeba zdáli fádně vypadajíci vrabčáci mají docela hezké barvy, třeba tu pěkně čokoládovou hlavičku. Když někdy napadne krást strakapouda, je tam hned prázdno. Letí jak střela a připomíná mi policajta, který urychleně vyklízí "místo činu". No a brhlík se mi líbí v tom ocelově modravém kabátku, jak rychle to sviští po větvích a kmenech stromů a většinou hlavou dolů. Jinak chodí taky nějaké pěnkavy a takoví ti milí zpěváčci. Sovičku bych taky brala. Před pár roky tu zřejmě byl sýček. Ale nikdy jsem ho neviděla jen smutně houkal. Dost se tu taky rozmohly straky, dřív tu nebývaly. A v zimě ještě klasicky vrány-tedy asi havrani. Sova by se mi líbila a sovátka ještě víc. Tak na ně buďte hodní, ať u vás zůstanou. M.R.

Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 11.9.2008 20:07
Ahoj Mílo, to je počteníčko jak to krásně popisujete, úplně ty Vaše zpěváčky vidím.Já ještě opomněla stehlíky fešáky, na ty se taky dobře kouká, ale asi by jsme tady zachvilku vyjmenovali celej atlas ptáků.Ani nepotřebujem papoušky, máte pravdu že i vrabci jsou k světu :o)) L.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 95.37 (?), 11.9.2008 20:17

Ahoj Lucko, nojo, stehlíci taky. Ale musím přidat perličku. Před pár roky zde byl i krásný papoušek. Nádherný, veliký se zelenou hlavičkou. Zřejmě někomu-ale tady v blízkosti ne-ulétl. Vegetil tu 2-3 měsíce. děsně "hulákal" a klidně se mohlo jít k němu dost blízko, ale chytit se nenechal. Chodil zobat jablka rovnou na stromě. Zajímavé je, že žádné nikdy nespadlo a přitom si ho oklobával tím svým velikánským zobanem. Jednou jsme přijeli a nebyl. Nevím, zda se někomu podařilo ho chytit nebo jestli pak už nezvládl listopadová chladna. Často na něho vzpomínám a pro sebe si přeju, aby byl někde u někoho doma a hudral, že mu skončil "čundr". M.R.

Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 11.9.2008 20:22

Třeba se vrátil domu na zimu a majitel opravil zámek u kleceL.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 95.37 (?), 11.9.2008 20:24

To je fakt, asi už ho nebavilo spát pod širákem. M.R.

host - 239.9 (?), 21.11.2008 16:22

Měl jsem na zahradě párek kalousů, posléze s malými. Hvízdali na sebe každý večer z různých koutů. Špatné na nich bylo, že jsem ve vývržcích nacházel zobáčky a drápky ptáčků. Na zahradu zalétávají žluvy na moruše, žluny a strakapoudi na oříšky, vrkají mi tu hřivnáči - poslechněte si je umí počítat do 3. Volají: " vrkůů ků kuků, vrků ku kuků, vrků ku kuků" a končí "KU".

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz