Slimáci na zdech studny

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (803) - 176.214 (?)
19.6.2010 21:15

Slimáci mi ucpali vstupní dírky nasávací klapky čerpadla malyše vnořeného do mého vrtu  používaného pro zalévání. Malyšem vždy na jaře před zprovozněním odstředivého čerpadla čistím vrt. Vrt jsem měl přes zimu krytý kovovou síťkou. Stačila malá skulinka...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 120.236 (?), 18.6.2010 15:55, zobrazeno: 8918x

Dnes jsme odklopili víko ze studny a jsou tam špalnělský slimáci. Jak proti nim bojovat? Máme na studnu napojený vodovod, pitnou vodu. V zahradě je vysbírávám, ale do studny není pochopitelně denně přístup. Ach jo

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (803) - 176.214 (?), 19.6.2010 21:15

Slimáci mi ucpali vstupní dírky nasávací klapky čerpadla malyše vnořeného do mého vrtu  používaného pro zalévání. Malyšem vždy na jaře před zprovozněním odstředivého čerpadla čistím vrt. Vrt jsem měl přes zimu krytý kovovou síťkou. Stačila malá skulinka...

host - 60.86 (?), 6.7.2010 22:31

Máme úplně stejný problém, slimáci se dostanou do studny nevíme jak, protože je na ní (jde o zachycený pramen) pevné víko. Pokud si lezou po kamenech, ani by to tolik nevadilo, jenže občas najdeme nějakého utopeného na dně studánky a to je problém, protože bereme odtud pitnou vodu. Je možné, aby slimáci přilezli s vodou nebo nějakým úzkým tunelem mezi kameny? Vyspárovali jsme všechny mezery mezi kameny stěn studánky, ale nepomohlo to. Byli bychom vděčni za jakékoli poznatky ze života slimáků (mohou lézt pod vodou?, provrtat se hlínou?)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz