Jak se zbavit vos na zahradě?

host - 146.244 (?)
18.8.2009 14:23

Měl sem vosí hnízdo na zahradě asi 15cm pod zemí, souseda nenapadl lepší nápad, než večer použít půlllitr benzínu a škrtnout... je klid... V

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 176.8 (?), 30.8.2008 9:26

dobrý den, vosy mě dělají hnízdo pod převislou střechou. jednou za 14 dní tam musím večer vlézt, postříkat je biolitem, hníždo odříznout a uklidit. za týden či dva to začne na novo. chci tu střechu obít dřevem a to by pak byl problém se tam dostat. proč tam lezou, a co tam dát aby se jim tam nelíbilo.

děkuji

Viki5512 - (2) - 166.62 (?), 11.8.2009 22:08
Poněkud opožděně připojuji vlastní zkušenost s likvidací vosího hnízda uprostřed zahrady: Na velkém ohništi jsme opékali buřty a pálili staré větve. V podvečer jsem vybrala asi lopat žhavého popela, nasypala přímo na otvor v zemi, naložila další suché větve a trávu a nechala hořet. druhý den bylo ohniště ještě žhavé, pár zatoulaných vos kroužilo kolem. Třetí den byla díra znovu vyhrabaná, mrtvolka okolo ani jedna, ale vosy zas cestovaly sem-tam. Takže jsem až opravdu za tmy celý proces zopakovala a je klid. Jinak musím podotknout, že ač tu někdo zmiňoval, že vosy si každoročně staví nové hnízdo, tohle bylo obydlené minimálně rok (dřív jsme tu nebydleli) a měla jsem ho už od předloňska označé červenou mašličkou na prutu :-)

host - 153.134 (?), 11.8.2009 22:40

Již několik let likviduji vosy pomocí přípravku Killer Dust (takový modrý zásyp...). Fouknete to buď přímo do otvoru, případně na místo kudy vosy lezou (např. pod střechu) a na druhý den je klid. Nanosí si to do hnízda na nohách samy.

host - 146.244 (?), 18.8.2009 14:23

Měl sem vosí hnízdo na zahradě asi 15cm pod zemí, souseda nenapadl lepší nápad, než večer použít půlllitr benzínu a škrtnout... je klid... V

host - 0.156 (?), 5.7.2011 23:50

dobrý večer mam dotaz mame na zahradě vosi v zemi mají chodbičky asi na 5 míst odsebe vzdálených cca 5 metru vykuřovali vapalovali stříkali biolitem ale vždy se druhý nebo 3 den vrátili co stím

jirka 2 - (17) - 4.82 (?), 6.7.2011 6:44

Vosi v zemi jsou vzdy problém. Jsou různý způsoby likvidace ale trochu nebo více ryskantní. Já osobně používám syrné knoty. Po setnění když ukončí letovou aktivitu zapálim syrný knot a vložim do díry kde mají hnízdo a otvor ucpu. je potřeba si ohlídat okolí a ucpávat další otvory kde se objeví vosy nebo únik syry

Syrné knoty koupíte ve včelařských prodejnách, možná i v některé prodejně zahradnických potřeb.. 

host - 29.166 (?), 11.7.2011 13:32

Večer nalejte do hniezd v pôde Nurelle D na 10 l aspoň 100ml. Podobne ich zničíte i postrekom hniezd hore  nad zemou. Je to odskúšané.

host - 143.21 (?), 8.8.2011 22:39
Zbavit se vos je velmi jednoduché a prosté. Namočil sem na půl dne hadru do vyjetého oleje po vyndání ještě polil benzínem narval sem tu hadru do díry v zemi a škrtnul. Jak hadra dohořávala dal sem na ni pár tenkých větvý aby díru ucpal popel a já poznal jestli to zabralo nebo né a výsledek byl uspokojující, chvíli sem ještě u díry poseděl kvuli vosám které byly venku jak jich bylo víc po hromadě zapálil sem sprej a hnet bylo po nich. A nedostal sem ani jeden džoganec.

host - 230.5 (?), 2.9.2011 9:35
Na netu jsem narazil na přípravek Duracid Vespe a musím říct, že mi opravdu pomohl. Vytváří jakousi pěnu, která vosy celkem rychle zničila.

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 2.9.2011 11:26

je Raid na mouchy a vosy nebo Biolit, velmi úspěšně s ním-s Raidem- likvidujeme u hasičů i sršně, nastříkat do každé díry trochu spreje a ucpat, nemají šanci, ty co přilétají nechat tak nebo postříkat za letu, vemte si hrubé oblečení a včelařský klobouček se síťkou nebo si zavolejte hasiče, platíte pouze sprej cca 100 Kč

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz