Mravenci (žlutí, černí) - a to hodně

host - 208.101 (?)
29.7.2008 8:27

Mě zase moje kadeřnice poradila nasypat tam, kde se mravenci vyskytují prášek do pečiva.Prý je to vyžene.Nevím, zatím jsem nezkoušela, protože my máme na zahradě tolik mravenců, že jsem z toho na mrtvici. Už je fakt nenávidím! Ale protože mám zahradu asi 3 000m2,potřebovala bych toho prášku asi tak celý náklaďák, mraveniště mám na každém kroku.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 153.130 (?), 17.7.2008 7:11, zobrazeno: 6880x

Dobrý den,

na zahradě se mi vyskytla invaze mravenců žlutých a černých. Když myslím invaze, tak tím nemyslím jeden, dva nebo tři minikopečky. Na ploše asi 800 m2 se co cca 20 - 30 cm vyhrabává kupka. Každá z nich má už na výšku cca 5 cm.

Mravenci mi nevadí, zvlášť ti černí. (Na ty žluté si ne a ne zvyknout)

Ale co je moc, to je moc...

host - 76.122 (?), 17.7.2008 12:49

jojo, nedávno lítaly královny...

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 96.14 (?), 17.7.2008 14:48

Před chvíli jsem obcházela stromy a u ořešáku jsem byla úplně šokovaná. Na spodnějších větvích byla spousta černých mravenců, kteří měli na listech, nejvíce v ose kostry listu mšice a vesele je "obhospodařovali". Nikdy jsem to neviděla a už vůbec ne v tak masívním množství. setkal jste se s tím někdo? Pravdou je, že mravenců je tedy víc než dost. Ve víc než obvyklé míře se tu vyskytovali i vloni, ale letos jsou snad všude a kromě toho soustavně někde postřikem se snažím rušit i jejich pronikání do chalupy. Tady tedy slova "nech brouka žít" pro mě vůbec neplatí. To se prostě nedá. Buď my nebo mravenci, ale společně uvnitř existovat nemůžeme. M.R.

host - 167.17 (?), 22.7.2008 22:35

Já jsem letos z mravenců úplně nešťastná. Už mi sežrali jahody, totálně mi ucucali stromkové růže a ze skalky mám jedno velké mraveniště. Ale teď nedávno mi v zahradnictví paní poradila přípravek Defeat dust (skoro stejná flaška jako Vanish na slimáky). Je to prášek, který se sype všude tam, kde se mravenci (ale i vosy, švábi, moli, blechy atd atd...) vyskytují. U mě na zahradě to zabralo!!! Paní říkala, že to dokonce přimíchávají i do zeminy, protože mraveci prý dokáží zlikvidovat i strom, když mu vycucají kořeny. Ale je velmi důležité zlikvidovat i mšice, pokud na zahradě jsou, protože mravenci si je pilně obhospodařují a mají neustálý příjem potravy (ne jak já bláhová si myslela, že mi mravenečci alespoň požerou mšice :-).

host - 208.101 (?), 29.7.2008 8:27

Mě zase moje kadeřnice poradila nasypat tam, kde se mravenci vyskytují prášek do pečiva.Prý je to vyžene.Nevím, zatím jsem nezkoušela, protože my máme na zahradě tolik mravenců, že jsem z toho na mrtvici. Už je fakt nenávidím! Ale protože mám zahradu asi 3 000m2,potřebovala bych toho prášku asi tak celý náklaďák, mraveniště mám na každém kroku.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz