lesni mravenci



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
               
host - 97.238 (?) 
10.4.2009 8:24

tak jsem to včera opravdu viděla v zahradnictví, jmenuje se to Stromlep či co a je to taková oboustranná lepicí páska na stromy, prodává se to proti nějakým housenkám a i proti mravencům aby na stromě nepodporovali mšice... buď se na to přilepí nebo přes to vůbec nepolezou

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
pavel... - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (113) - 19.114 (?), 12.4.2009 17:00

Proti lezoucímu hmyzu se prodává tzv. Chemstop. Potře se kmínek o šíři asi 3 cm a na chvíli je klid. Až mravenci nanosí na lepící hmotu drobný písek nebo hlínu a udělají si most přes lepící hmotu, musíte pás obnovit nebo rozšířit. Jo, jsou to koumáci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 52.1 (?), 12.4.2009 17:24

Ráda bych upozornila, že pokud se opravdu jedná o lesní mravence (o čemž dost pochybuji stejně jako o celém problému s ožíráním květů), pak patří mezi zvláště chráněné živočichy a k jejich likvidaci, o které se tu tak bezstarostně diskutuje,  je potřeba výjimka orgánu OP.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 235.249 (?), 12.4.2009 18:06

To není likvidace, Chemstop jen brání hmyzu vylezt na strom.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 198.206 (?), 14.4.2009 9:09

Mám ten stejný problém. O víkendu naplno kvete třešeň, višeň, merunky, broskve a jabloně začínají mít růžová poupata. Příroda šlápla pěkně do pedálu a valí hroznou rychlostí. Ráno jsem v Brně viděla že začíná jíž nakvétat i šeřík.

Ale rovněž mě trápí mravenci - velcí. lezou po třešni a švestce, nemyslím že okusují květy, ale rozhodně mají co do činění z mšicí. Přilepila jsem tam pásku, ale podlezli ji a nechytnul se ani jeden. Navíc jsou tak velcí, že když na pásku našlápnou, dokážou se odlepit. Vyzkouším tedy Stromlep nebo Chemstop.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 93.176 (?), 28.4.2009 15:09

Mravenci lesní jsou sice chránění, ale v přírodě a nikdo mi nemůže zakazovat jejich hubení na mé zahradě. Roztahují se na ní čím dál tím víc, za chvíli nám snad vlezou až do baráku. Mraveniště přestěhovat nelze, neboť si zabrali celý kompost (asi 2*3m), ale to jim už nestačí. Nevím už, co s nimi, napadá mě snad už jen prolít kompost benzínem a podpálit. Lezou už opravdu všude, po stromech i květinách a člověk si asi nemůže v klidu lehnout na deku na trávníku. Dokud ty bestie nějak nevyhubím, nebudu mít klid. Zatím na ně nic nepůsobí, ale já se nevzdám

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 13.222 (?), 7.5.2009 8:06

Souhlasím. U nás jsou taky mravenci, kam se podíváte. O květech nic nevím, ale zlikvidovali mi angrešty, když začaly zrát. Nějak je nakousali a všechno to pohnilo. Jestli to tedy byli mravenci, ale jiný hmyz jsem tam neviděla. Nevím teď jestli můžu dát k angreštům nějaký insekticid, abych si nezaneřádila ovoce chemií. Podívám se co existuje, ale mravenišť máme v lese spousty, takže myslím že na vyhynutí mravenci opravdu nejsou. S dodatkem, že tedy u nás nejsou mravenci lesní, ale ti malí - černí i zrzaví. Hrůza

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 94.12 (?), 7.5.2009 12:08

Roje malých černých a zrzavých mravenců   v podobě kupky kypré hlíny v trávě - většinou se rozprsknou při sečení - vídám každoročně. Asi v tuto dobu, záleží zřejmě na počasí. V létě se jejich počet sám sníží na únosnou míru. Bujuji s nimi jen ve skleníku.
   Lesní mravence jsem viděl na zahradě u kamaráda. Řešil to tak, že rychle naházel hromadu i s mravenci a trochou zeminy pod kupkou do igelitového pytle a odvezl vysypat do lesa. Jestli tam postavili nové mraveniště,  nevím, ale do zahrady se nevrátili.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 66.184 (?), 19.6.2009 11:56

Se zájmem jsem si přečetl všechny příspěvky na téma lesní mravenec. Trochu závidim těm problémům s nimi (likvidují mi stromy, květy, včelstva..). Nechci snižovat všechny popsané problémy a starosti s mravenci, ale řešil bych je výrazně raději než ty, jež mám s nimi já..

Tito čiperní tvorové se mi prokousali izolací až do domu, aby posleze putovali velmi úspěšně pod celým domem a nepatrnými otvory v podlaze (v těch částech domu, kde je dřevěná) se objevovali v obývacích místnostech. Myslím, že bych se s nimi i naučil žít, kdybych nebyl přesvedčen, že mi devastují dřevěnou podlahu a vše, co je pod ní..

Samozřejmě, že mam všude nasypány a nastříkány všechny možné a dostupné prostředky. To má za následek, že každý všečer posbírám 5-10 otrávených mravenců, ale to, že se toto opakuje už několik týdnů mě poměrně znepokojuje, protože..viz výše. Podotýkám, že odborná firma se nejprve (do telefonu) tvářila dost suveréně, ale po ohledání domu a vyhodnocení situace na místě mi bylo odpovězeno něco ve smyslu: "..jo vy je máte v už i v domě a lezou z podlahy? Joo, tak to máte problém, už jsem viděl sežranou chatu od nich. Bejt vámi, tak si to hlídám, to je prevít...". Na to nastříkal pan odborník-specialista příslušný roztok uvnitř domu kam to šlo, obešel stejným zařízením dům (pozor, aby to bylo malinko pikantnější je třeba dodat, že bydlím v moderní dřevostavbě!!!) a rozloučil se s opakováním toho, bych se měl napozoru..

A tak nevým, mám se vystěhovat, spálit dům, nebo "jen" vyrvat podlahu?

Má někdo radu, doporučení, nebo podobné zkušenosti?   

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 66.184 (?), 19.6.2009 12:02

Pěkně trapné "nevým" se mi vloudilo a omlovám se za tento "úlet "a jiné, třeba menší v textu, ale jsem těmi krasavci z lesa tak vystresovanej...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika