Krtek

host - 204.195 (?)
18.4.2007 10:26
Nám se objevil krtek na zahradě teď na jaře, každý den udělal několik hromádek, napíchali jsme tam tyčky s větrníky z plastových lahví a od té doby se žádná hromádka neobjevila. Je to teprve týden, možná krátká doba, ale vypadá to nadějně.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host, 26.5.2005 10:39, zobrazeno: 20123x
Probůh, poraďte mi, co s tím hajzlem krtkem, který mi devastuje trávník. Zkoušel jsem snad fšechno, co má 100% fungovat a ho..., ho..., krtkovi je to jedno. Jestli mi nepomůžete, máte mne na svědomí, asi se z toho šmejda zcvoknu!

host, 31.5.2005 20:56
Já mám dobré zkušenosti s přípravkem RODEX. Ovšem pozor!!! krtek je chráněný živočich.Rodex jsou "prskavky" které se nejdříve vypalí,potom se struska strčí do nory.Konečné řešení je téměř zaručeno.Nejlepší doba je na podzim,nebo z jara.Pokud ten neřád není moc aktivní.V létě jsem to nezkoušel,aby to nezahrabal,dost často běhá v norách.Má rychlé spalovaní musí často žrát.

host - 254.221 (?), 17.4.2007 21:49
Zkoušeli jsme RODEX. Stojí to za vyzkoušení, ale nebyla to řádná sláva. Po první aplikaci se zdálo, že zabral, ale po čase krtek tam si vesele dělal kopečky dál.  Zkoušeli jsme ho i podruhé a stejný výsledek.

Vyzkoušíte a uvidíte. p.k.

host - 78.152 (?), 17.4.2007 21:45

To chce krtkoplaš opravdu!!!

host - 254.221 (?), 17.4.2007 21:54

Zkuste mu do každého krtince hodit dělobuch (petardu)  - takového malého zeleného "piráta".Odstraňte vrchní část hlíny, až narazíte na díru, vhoďte petardu (zapálenou o škrkátko) a zadělejte hlínou, anebo přišlápněte. Nestojí to moc peněz a uvidíte. Krtka ten hluk bude rušit a jistě prchne k sousedům.

Úspěch přeje p.k.

host - 204.195 (?), 18.4.2007 10:26
Nám se objevil krtek na zahradě teď na jaře, každý den udělal několik hromádek, napíchali jsme tam tyčky s větrníky z plastových lahví a od té doby se žádná hromádka neobjevila. Je to teprve týden, možná krátká doba, ale vypadá to nadějně.

tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572), 18.4.2007 12:45
jedniné opravdu systémové řešení je klešťová past do chodbičky. Chce to ovšem čisté rukavice rukavice a opravdu velkou trpělivost.
Tomáš

host - 42.5 (?), 22.4.2007 21:07

V magazínu Blesku je nabídka solárního odpuzovače krtků, zkusili jsme to a fungovalo to. Krtek odešel do sousedství.

host - 120.2 (?), 7.5.2007 20:02
s větrníky máte recht, producíroval se v česneku a po zapíchnutí větrníku už ta sviňa byla v cibuli, teď se uhnízdil v bramborách :+)

host - 215.1 (?), 23.4.2007 9:45

Měl jsem dva krtky, taky už jsem se z toho málem zbláznil. Žádné plašiče a prskavky nepomohly. Dokonce jsem zakopal do země velkou plechovku s reproduktorem a pouštěl mu tam do země, v místě křížení jeho chodeb techno a rock na plný pecky. Ta potvora se ještě chodila dívat, co mu to tam hraje.

Jediné řešení na krtka, je vysledovat jeho chování. Ti moji dělali krtince třikrát denně, vždy ve stejný čas. Když uvidíte, že ryje krtinec, nechte ho, ať ho udělá skoro celej a pak v momentě, kdy tlačí nahoru ho musíte vší silou vykopnout motykou. To byl jediný způsob, jak jsem zlikvidoval mé dva krtky natrvalo. Hlavně je třeba mít zkruba přehled o jeho chodbách, aby jste motyku zakopli za něj a odřízli mu cestu. Krtek je hodně rychlej a jak ho nevykopnete ve vteřině napoprvé, tak uteče.

Hlavně ho nikam neodnášejte, ale přetáhněte ho tou motykou přes záda. Bylo mi ho líto, ale aspoň už nikde neškodil.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz