Krtek na zahrade
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 148.220 (?), 22.10.2006 17:03
zakupte olomoucké tvarůžky,nechejte je alespon dva týdny aby skoro tekly a byly zkažené.Odstrante opatrně krtičinec,aby jste se dostali na díru .Vložte do každé díry kousek tvarůžku a nechte odkryto,aby to chytilo průvan.Zatím to vždy zabralo i u známých.Nemáme krtka 5 let.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 29.162 (?), 19.2.2007 8:55
Po mnohaletém neúspěšném boji s krtkem a několikaletém klidu potvrzuji úspěšnost metody s vlasy. Musíte ovšem "obsadit teritorium" (tedy do více děr) . Já jsem z pilnosti čerstvými doplňoval místa vlasy, vousy po každém stříhání. Doufám, že snad nikoho nenapadne dávat do děr umyté vlasy nebo dámské obarvené vlasy.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 29.162 (?), 19.2.2007 13:18
ještě doplňuji , tvarůžkům ( i každé jiné rozkládající se bílkovině ) dávám velkou šanci v úspěchu. Také jsem slyšel v Německu tradované recepty , na fungující na stejném principu jako vlasy kdy se do děr dávala lidská ( dětská) hovínka. Neověřoval jsem to .
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 48.26 (?), 26.2.2007 13:13
Komu nezabírá žádný recept jak na krtka ,tak se podívejte na tvar a velikost krtečiny .Máte na zahradě třeba hraboše .
Krtek má velikou hlavně docela pravidelnou krtečinu ve tvaru kužele .
Hraboš má menší tzv.: "krtečinu" většinou né kužel ale rozvalinu také dlouhé "krtečiny "nad zemí .Na hraboše jedině jed .Což není vjodné pro ekologii tak zkuste česnek a afrikány .Také pomáhají rušiče či plašiče na hraboše i krtky .
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.167 (?), 6.3.2007 23:00
Ja jsem dlouho neuspesne zkousel mnoho zpusobu proti krtkum az jsem uspesne uzil prostredek proti zajicum. Nasolit krtkovi ocasek a potom se da snadno chytit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 86.6 (?), 14.3.2007 19:13
Ano je to pravda. již ve starověkém Egyptě nasolovali krtkům ocásek a dnes již maji od nich pokoj.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 26.15 (?), 26.4.2007 14:31
kamarádce se vyplatilo krtinu dát do kýblu a dát si ji na záhonek, krtech sice chvíli ryl další a další, ale když mu ty kopečky stále odnášeli, tak toho nechal, buď šel jinam, nebo zemřel vyčrepáním. My to začali dělat taky a úspěch se dostavil. Barbora
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 17.26 (?), 14.9.2010 13:41
Od jara jsem zkoušel "babské rady"-citronovou kůru, česnek, pepo a zašlapávat krtince. Takto jsem vypudil krtka ze spodní části pozemku do horní, kde ještě pracovali zedníci(na spodní již trávník založen). Nyní jsme oseli zbytek pozemku a bylo potřeba finální řešení. Tudíž nastoupili petardy do tunelů - odsun na příšlušnou stranu pozemku, tam jsem si počkal na první 2 krtince, nasadil 2 trubkové pasti (90Kč/kus-např. obi, hornbach) do tunelů a do 2 dnů byl krtek chycen ;-)
|
|
 |
|
 |
|
|
 |