Krtek - a je to



   Předchozí příspěvky  |  <  21,  22,  23,  24,  25  >   
         
host - 92.60 (?) 
10.9.2008 20:37
náš krtek si teď vzal volno. Už několik dní žádná nová krtina, jen jedna malinkatá, abych si náhodou nemyslel, že jsem vítěz. Máme patovou situaci. Krtkovi s u nás zřejmě přestává líbit, protože celá zahrada díky plašičům bzučí a do jeho chodbiček pouštím neustále dýmovnice, které hezky mapují jeho vybudované imperium. Jenže nemá kam odejít. My jsme navezli 7 tater nádherné černé zeminy, sousedi mají kamenitou, drnovou zahradu a kolem cesta se zámkovou dlažbou. Nechápu, jak se k nám dostal a kdo mu dal tip. Sbírám zatím odvahu vydat se do OBI, vyhledat pečlivě ukrytého podavače (prodavači zřejmě vymřeli) a oslovit ho pro něj příliš náročným dotazem na past Farilia. Jednou jsem se tam jedné paní, co měla na sobě mikinu s nápisem "zahrada" zeptal na sazenice a ona mě odbyla, že tomu vůbec nerozumí, že bydlí v paneláku na Jižním městě. Na můj údiv, že má na zádech nápis zahrada mi řekla, že to je jen náhoda, že to na ní nějak vyšlo...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
host - 93.59 (?), 22.9.2008 0:29

Nevzdávejte to vzadnem pripade!!!  Jedine co funguje je proste nastraha - past!!!   Jinak se ho nikdy nezbavite!!! ;-)

Jako nejucinejsi se mi osvedcila past trubkovita.Je ale dulezite mist i zkusenosti s ulozenim pasti, jinak je past nefunkcni a krtek ji pokazde zaplni hlinou.

Jednoduchy postup: najit krtkovu hlavni chodbu (poznate to podle toho, ze je hlubsi a vetsi nez ty ostatni a nikdy to neni ta, co vede od krtince).

Odkopavejte postupne od krtince hlinu a drny s travou davejte bokem, nez se dostanete k hlavni chodbe, ktera musi byt rovnobezna (idealni k ulozeni pasti. Jakmile narazite na hlavni chodbu, krtincovou chodbu zahrnte a vratte zpet drny s travou. Obkopejte hlavni chodbu v delce trubky a vlozte past. 

Zakryjte past dlazbou (40x20cm) nebo vetsim plechovym kyblem a dbejte na dobre utesneni hlinou, aby krtek necitil pruvan. Pracujte vzdy s rukavicemi!

2x denne krtecek prochazi sve imperium hlavni chodbou, takze se take 2x denni divejte do pasti. 

Jakmile se krtecek chyiti, odvezte ho nekam hodne daleko!!! :))  (Soused ho i s pasti strci do vody a utopi) na to ja ovsem nemam zaludek.

---

Past koupite v Hornbachu v oddeleni zahrady za cca 70Kč!!! (Cerna vetsi plastova trubka, ktera se uprostred rozdelava).

Kdo bude mit zajem, zaslu mu fotografie vyrobku a postup ulozeni pasti do mailu.

Muj mail: greenpeople@email.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 129.137 (?), 27.9.2008 20:17
Děkuji za podrobný popis. Bude se asi hodit. Po použití dýmovnic byl asi dva týdny klid a já se bláhově domníval, že jsem zvítězil. Odjel jsem s rodinou v klidu na týden do zahraničí a návrat byl smutný. Asi dvacet kráterů na zahradě - jako po nějakém armádním cvičení. Jakmile totiž krtek udělá hromádku, naše fena tam udělá půl metru hluboký kráter a stejně ho nechytí. Dnes jsem dával zahradu 4 hodiny dohromady a nakladl 4 pasti Farilia - kombinace klešťové i pružinové. Uvidíme. Ale tu hlavní chodbu jsem zřejmě neobjevil - uvidíme - možná to budu muset předělat :-/ Milan
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 178.229 (?), 19.10.2008 16:24
Tak jsem konečně dobojoval. Dnes jsem našel mrtvého krtka v pasti Farilia. Byl to sice smutný pohled na opravdu hezké zvíře, ale je to dle mého názoru asi opravdu jediná cesta. Jak už jsem psal, všechny "humánní" metody zcela selhaly a stály mě dost peněz. Ta past je jediné řešení - jen to chce trpělivost - trvalo to několik týdnů... Milan
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 193.97 (?), 24.9.2008 7:38

Dobrý den.Tak to já jsem zakoupil jiný druh pastě.Jsou to takové kleštiny a za prázdniny jsem jich chytil osm. A jak je vidět, ještě nějací tam jsou, takže budu pokračovat. Past jsem sehnal přes net a stála 98kč.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 7.210 (?), 26.9.2008 19:34

Krtci jsou u nás na zahradě vyhynulým druhem, naši i hostující kočičáci je dokonale vyhubili, občas donesou nějakého hryzce a dokonce ulovili i jednu depresivní veverku - zkušenost navíc praví, že dobře doma živený kočičák hubí drobné hlodavce a hmyzožravce ze sportu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 66.183 (?), 26.9.2008 21:26

Mohu potvrdit. Před pěti lety jsme si vzali z útulku 2-3letého kocoura, nalezence ze Žižkova a ubytovali ho na vesnici na chalupě. Živen je více než dobře a je velice mlsný. Nejdříve vyhubil veškeré hlodavce ve stodole a posléze i v okolí. Hraboš, myš, krtek, hryzec, potkan, bohužel občas i neopatrný pták - kocour to vraždí ze sportu. V létě likviduje i chudáky světlušky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 98.164 (?), 7.10.2008 18:31

Pracuji ve službách a stále k nám chodí zákazníci, kteří po nás žádají vlasy na ochranu před prasaty a nebo jiné zvěře.a tyto vlasy aplikují na ploty atd.Tak jsem přišel na tento nápad.

 Na zahradě jsem vyčistil všechny díry od krtka a do jedné jsem aplikoval exkrementy od našeho psa asi tak 5 cm a zatlačil chlupy od něho a nechal otevřenou díru.  Asi 6 MĚSÍCŮ byla díra po krtkovi sem tam a jinak je asi rok pokoj, což nezdílí sousedka. která má krtka doma.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 7.10.2008 19:52

Když jsme se před lety přistěhovali do našeho domu, tak byla zahrada kolem samý krtinec a samá myš.  Původní majitel krtky neřešil a myším sypal otrávené zrní.  Když se nám podařilo všechno vyčistit, tak jsme si pořídili dvě kočky. Během jednoho léta se všichni krtci odstěhovali a po myších není ani památky.  Kočkám jsme dali do garáže i na zahradu bedýnky s kočkolitem a naše kočky se na něj naučily chodit.  Krtci jsou u nás na zahradě už také vyhynulým druhem.  Zdravím - Daniela.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 98.179 (?), 5.11.2008 18:08

Samozřejmně jako každý zahrádkář mám a nebo mněl jsem problém s krtkem.Rady ráno vyrýt atd. jsem ani nezkusil. Ale protože mám psa tak na zahradě sem tam, psí výkaly samozřejmně.jsou. A protože podnikám ve službách a hodně zákazníků k nám chodí pro vlasy (dávají je na ploty proti prasatům, nebo na stromy proti okusování a účinně)tak mně napadl postup do díry nacpat vlasy a od psa exkrementy, ale nezasypat díru nechat větrat. Již druhý rok nadává sousedka že krtky má ona.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  21,  22,  23,  24,  25  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika