Kočky v zahradě



host - 3.83 (?)
19.7.2010 13:37

Je to nezpochybnitelná záležitost - menší kočka do motorového prostoru auta leze za teplem a úkrytem zcela běžně!!!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 120.236 (?), 13.7.2010 22:06

Přesně tak, diskuze se zvrhla z obviňování koček ze syflu x lidí vraždící kočky. Přitom jde jen o hovínka, která po toulavých kočkách nacházíme na trávníku a jinak máme třeba kočky rádi

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Anna7 - (10) - 97.227 (?), 18.7.2010 10:11

Dobrý den, ráda bych se přidala do diskuze. Kočka je šelma a loví. Ano i kočička, dobře živená „která by ani mouše neublížila“ zabije a někdy zblajzne nějakého toho tvorečka, když jí dáme příležitost. Ptáče vyletující z hnízda je snadným cílem i pro zlenivělé vykastrované kocoury. Když mi na malé zahrádce zahnízdí nějací ptáci, ty tři kočky, které ji pravidelně navštěvují, jim potomstvo zabijou. Ostatně, je normální, že kočka loví, není normální, že se po zahradách prohání tolik koček (a po parcích a lesích tolik venčených psů bez náhubku a vodítka). Co se týče tvrzení, že kočce je lépe doma – kastrace, pravidelné žrádlo a omezené podněty v pár pokojích versus interakce s jinými kočkami a volnost a lov. Jediné štěstí, že si ten živý plyšák úplně neuvědomuje, o co jsme ho připravili. Když připočtu absurdní šlechtění některých plemen a to, že kočku musíme krmit zase jen masem jiných zvířat…Buď máme 1) kastrovanou kočku, nebo 2) nekastrovanou kočku a buď ji a) pouštíme, nebo b) nepouštíme ven. Pouze v případě 2a) kočka vede plný kočičí život (i když má třeba potrhané uši ze rvaček). Pouze v případě b) nestrádá okolí. Z toho vyplývá, že buď budeme týrat (nebo řekněme omezovat) svou kočku, nebo její možnou kořist. Měla jsem jako dítě kočky nekastrované i jednu kastrovanou, všechny chodily ven a všechny lovily (hady, ještěrky, ptáky, hlodavce i hmyzožravce). Měla jsem taky možnost u známých poznat kastrovanou kočku, která nebyla pouštěna ven a ta byla proti těm mým blbá, neurotická a bez života. Ožila jedině, když zdrhla na zahradu a zakousla a sežrala rehčí mládě a jednu myš. Dostala výprask (ne ode mne) a zase živoří mezi předsíní a obývákem. Taky se mi kočky líbí, ale právě kvůli tomuto rozporu si už žádnou nepořídím. A na své zahradě kočky nevidím ráda, právě proto, že se snažím, aby tam mohli žít (a rozmnožovat se) ptáci a jiní tvorové. Kočky netrávím ani nestřílím, ale jejich nezodpovědní majitelé mne opravdu štvou. Kočičí hovínka v záhoncích mne tolik netrápí – i když dokáží v letním večeru pěkně zasmrdět a rostlinky přihnojí tak, že jim spálí kořeny. Řeším to snahou o zapojenou výsadbu a likvidací kočičích wc míst - tj. hovínka hodím na kompost, dotyčné místo buď osadím odolnými rostlinami nebo na něj provizorně postavím osázený truhlík.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 18.7.2010 10:33

Hezký příspěvek, ale subjektivní, kočka domácí je i nadále šelma, jako všechny kočkovité šelmy mají tendenci vytvářet si teritoria. Pokud je kočka kastrovaná, vytvoří si teritoria   menší, nemá potřebu "ovládat" větší plochu. Postačí ji byt. Nebo dům. Je li vypuštěná do zahrady, většinou se spokojí se zahadou a blízkým okolím. Je opakovaně tradovaný omyl, že kastrovaná kočka je blbá a bez života, nebo neurorická. Neurotické bývá zvíře, pokud je páníček hloupější než zvíře a extrémně jej omezuje, nebo nerespektuje v jeho (domácích) teritoriích. Takové zvíře se chová "autisticky". Což je jeho jediná možná adaptace na to, že nemá žádný svůj mikrovesmír. O páníčkovi hodně vypovídá to, že jak jste dobře posala vypráší kočce kožich za to, že ulovila nějaké zvíře. Je to šelma. Bít jej , za to, že loví je stejně moudré, jako zavolat hasiče, aby zastavili déšť, za to že prší..

Navíc, kočka, jako všichni malí predátoři má v lovu většinou štěstí jen u oslabených zvířat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 18.7.2010 11:36

Přidám ještě. Mám dvě, čistokrevné britky, kočku a kocoura, oba kastrované, oba se můžou volně pohybovat - když chtějí být doma, jsou doma, když chtějí ven, jdou ven. Jsme na samotě, sousedům do zahrady tudíž nechodí a neškodí, ale kdyby jsme nějaké měli, tak by chodili, protože za plot do blízkého okolí chodí rádi, prostě lovit. Myši, bohužel i ostatní živočichy. Za ptáčka pochvalu nedostanou, za myšku ano (i když já tedy ani z toho nejsem nadšená ) Britky mám, protože se mi líbí ti plyšoví obříci, kastrovaní jsou právě kvůli tomu, že mají volný pohyb. Ostatně kočička zabřeznula v necelých 6měsících  Co se kastrace týká, bála jsem se jen toho, jak budou takový zákrok zdravotně zvládat. A musím říct, že do té doby se chovali oba jako trdla, vláčení hormonama, kočka se pořád mrouskala, byla malinká a vychrtlá. Kocour ani nemluvím, i když ten původně kastrovaný být ani neměl, po jeho řádění pod vlivem hormonů, kdy se choval jako,,bůh pomsty" a to nemluvím o značkování - šel takyAno, není pravda, že jsou to líní kastrovaní neurotici. Právě naopak. Klidní, to ano, to jsou, ale tím, že nevyšilují ze všech toulavých koček v okolí, jsou to pohodové kočky, radující se z volnosti, kterou mají. Už jsem to sem psala. Nedokázala bych kočku držet jenom zavřenou doma. Proboha, co je to pro živého tvora za život? Bez čerstvého vzduchu venku, bez přírody?? Psa musíte brát denně na procházky, ne jen vyvenčit, ale je to nutné, řekne vám každý kynolog, jinak je to týrání....Ale nevím proč si i odborníci myslí, že pro kočku být celý život zavřená jen v bytě normální je?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 18.7.2010 16:38

Asi máme na péči o kočky (a jiná zvířata) stejný pohled. Ale ještě k vycházkám, většina koček se ráda protáhne venku, je to pro ně další teritorium, ale kočka ani doma netrpí, problém je pokud si člověk pořídí zvíře a následně hysterčí, když kočka vyleze na božihodový gauč, nebo šplhá po HiFi aparatuře pana domácího. Zvíře není doplňek interiéru, je to člen domácnosti a s tím se musí rozumný majitel smířit.

Kočka   trvale v domě není stressovaná, pokud je možnost ji pouštět ven, přivítá to, kočku soudný majitel nechá vykastrovat, drží se pak v drtivé většině případů blízko domu.

Sám mám osm koček, jednoho briťáka, princeznu, která odmítá chodit na zahradu, pak Birmu, které chodí ráda ven a šest dalších nalezenců, kteří se mi dostali do rukou ve zbídačeném stavu, byli zachránění, vyléčení, vykastrovaní a zároveň dostali "dekret". Kočky až na zmíněnou britku systematicky courají dovnitř a ven a drži se všechny až na jediného kocoura, který dostal dekret jako desetiletý postřelený kocour, v bezprostřední blízkosti domu.

Jediné co bylo obtšžující byl fakt, že se člověk změnil na kočičího dveřníka. A tak na jaře páníci koupili elektronická dvířka, která snímají RIFový čip, který mají kočky implantovaný pod kůží a kočky volně přicházejí a odcházejí, a zároveň se do domu nedostanou cizí zvířata. Píši to proto, že díky této volnosti často s pobavením sledujeme fenomén kočičí procházky spočívající v tom, že kočky vylezou ven, obejdou dům a během deseti minut se vrátí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 64.183 (?), 18.7.2010 19:01

Dobrý den, elektronická dvířka jsou také mým snem, mám sice jen 4 kočky, ale bohužel se na společnou vycházku nikdy nedomluví, takže jsem taky dveřníkem. Můžu se zeptat, kolik taková věc stojí?

Jana

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 2.8.2010 12:14

Stojí okolo dvoutisíc -pětitisíc korun, na trhu je SureFlap a konkurenční PetPorte SmartFlap, v Čechách je nikdo neprodává, je zde pouze velice dobrá německá zásilkovka.

Britské zásilkovky mají rozdíl ceny -20 a 30%, včetně dopravy.

Na You tube naleznete i recenze a posouzení obou výrobků.

Zásilkovku bleskově vygooglíte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 25.177 (?), 19.7.2010 2:33

Zdravím Kolego jsem rád že jsem vás tu našel, jsem zabruslil na zahradu.

Máte pravdu s kunou stalo se nám to, také krysy nebo podkani popřípadně myši tohle dokáží, ale kuna když přijedete v noci je schopná tam vlézt má tam teplo od motoru na celou noc velmi se jí tam líbí.Ale když nenapáchá škodu nelze to zjistit.Když udělá škodu je to hned venku :-)

Kočka určitě tohle nedělá.Aby lezla do motoru :D

M.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 185.138 (?), 19.7.2010 7:28

Kočka určitě tohle nedělá.Aby lezla do motoru  :D

Ale ano, takhle se moje kotě projelo v motoru felicie 25km, pak se dva dny skrývalo až hlad ho přinutil se ozvat v garáži rodičů.

A na netu najdete těchto případů spoustu, ale bohužel, většinou se špatným koncem...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 3.83 (?), 19.7.2010 13:37

Je to nezpochybnitelná záležitost - menší kočka do motorového prostoru auta leze za teplem a úkrytem zcela běžně!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika