kočka na zahradě



   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6494) - 70.100 (?) 
31.1.2010 12:21

Jestli je máte rád, nebo nemáte je kočkám vcelku fuk. Jsou to šelmy, predátoři. Jsou téměř na vrcholu potravního řetězce. Každá kočka chytí ptáka, nebo vyloupí hnízdo, když k tomu bude mít příležitost. Potlačovat můžete jak chcete.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 185.138 (?), 31.1.2010 12:57

Ono je to tady už fakt nepřehledné, jsem rád, že vám pejsek vyhovuje. Mám taky občas nakypřené záhonky, nemyslete, že nevím, jak vypadají.

Jde o lidi, kteří tady píší o vraždách a neschopných sousedech. Prostě sousedy a kočky nepředěláte, můžete si stěžovat, nebo to řešit. Můžete snést hromadu argumentů proti postřikovačům, já zase nechci psa. Naštestí neobdělávám 3000m2, ventil mám ze staré pračky zadarmo, tlak v řadu 6atm, tak to je řešení pro mne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 77.210 (?), 15.2.2010 13:45

V listopadu jsem tu napsala svůj příspěvek a teď jen udiveně koukám, že tahle diskuse žije docela dlouho a v co se vlastně zvrtla. Asi by tu měli dát počítadlo Pro kočky : Proti kočkám. To by bylo docela zajímavé...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Nocenka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (62) - 240.66 (?), 15.2.2010 16:31

Přiznám se, že mě dost překvapuje ten výčet škod způsobených údajně kočkou na zahradě... asi máme taky divné kočky. Jediná škoda, kterou sem tam spáchají je kálení do záhonku, eventuálně rozkošnické vyvalení se do nějaké naťové zeleniny. Ptáků je tu habaděj taky, tak opravdu nechápu, proč to někteří tak dramatizují. Když srovnám působení koček s tím, co je schopen během okamžiku vyvést náš foxoš - tak proti jsou celé tlupy koček hotové břídilky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 100.205 (?), 15.2.2010 18:43

Hurá, konečně zas normální příspěvek normálního člověka! My máme v rodinném domku dva kocourky, oficiálně venkovní (tedy většinou, pokud mají možnost narvat se nám do domu, tak to samozřejmě okamžitě využijí, nejlépe dceři do šuplíku pod postel). Teď v zimě si dům celkem ochráníme, ale v létě, kdy je otevřeno všechno dokořán, tak my se stěhujeme na terasu a číči do domu. Ale máme je rádi a proto si myslím, že jsou dobře živené i dobře veterinárně ošetřené. A tak se nám asi odvděčují tím, že nechávají zahradu i záhonky v podstatě na pokoji. A pokud ne, tak co, je to příroda. sem tam najdu myš, co mi hrdě přinesou a bohužel, i ptáčka (ale co je to proti sousedovic psu a nebohým slepicím...)Naše děti i děti návštěv (kolem 4 let) je nezřízeně milují a micky jsou vděčné za každé podrbání a mazlení (a přesto, že děti v tomto věku jsou ke zvířátkům ještě "lehce" necitlivé, tak kocourci zatím nikdy nikoho ani neškrábli). A přesto, že si u nás dávají dostaveníčko i cizí kočky, tak mohu zodpovědně prohlásit, že mé děti i děti návštěv jsou zcela zdravé a nic nechytili a pochybuji, že chytí. Možná proto, že něžijí v předezinfikovaném prostředí jak rodina jedné autorky dřívějšího příspěvku (z níž mi běhal mráz po zádech). Takže milovníkům koček zdar a micinkám taktéž!!! Jo a chemický Alí má mé sympatie...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 89.80 (?), 16.2.2010 0:07

omlouvám se. Nějak nemohu najít mou odpověď. Ty lahve s vodou mají kočky  (častečně) odpuzovat údajně díky lomu světla.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 146.84 (?), 24.2.2010 16:11

Tak jsem pozorn prošel celé vlákno a mimo "sprchy", psa a vlastní kočky jsem tu nenašel jediný rozumný návrh. Chápu, že milovníci koček se mohou cítit dotčeni snahou někoho jiného kočky odhánět, ale tak to už chodí - je se říká "podle vkusu každého". Takže se opravdu nenajde nikdo, kdo by mohl poradit jak kočku odnaučit navštěvovat zahradu? Sprcha je nereálná u větší nebo členité plochy (můj případ). To bych těch sprch musel mít asi 20. Pes ani vlastní kočka nepřichází do úvahy. Jak tedy zabránit kočce aby na jednom konci zahrady konala potřebu a na druhém lovila ryby z jezírka (jak by kočkomilům (nic proti kočkomilům nebo cokolivjinéhomilům :-) líbilo, kdyby jim kočičku zakousl potulný pes na jejich vlastním zahradě?)? Podotýkám, že kočku jsem na ryby nezval. Máte někdo nějaký osvědčený recept? Díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 133.5 (?), 1.3.2010 13:52

Těžko radit, kočka není pitomá. Je to šelma. Zrovna jsem v jednom srovnávacím článku četla, že v poměru k velikosti má větší mozek než pes a také má vyšší počet nějakých spojení (skoro 2x). Tedy je minimálně stejně inteligentní jako pes, spíš více (ač to není tak poznat, protože je povahově jiná, nežije ve smečce, nedá se vycvičit). Takže nějaká železa a další drasťárny bych zcela vynechala, to je opravdu otřesný nápad (utýrání kočky vs. pár kytek). Nemluvě o tom, že je to dle našich právních předpisů trestné!

Rostliny a rybičky asi jedině zakrýt pletivem. Když nám chodily do vřesů a hrabáním je ničily, stačilo mezi vřesy dát pár kamenů, neměly kde hrabat a přestaly tam chodit. Na kočky z okolních domů platí pořídit si vlastní kočku, ale radši kocoura. Měli jsme jen kočku, na ní si dovolovaly silnější z okolí. Narodilo se jí jedno koťátko - kocourek. Nechali jsme si ho. Vyrostl a cizí kočky už na zahradu nechodí! ;-) Záhony poničené nemáme, zahovínkované mírně. Rozhodně nejsou hovínka po celé zahradě, kočky chodí na jedno své místo ;-) Stejně jako když jsou chované doma, netřeba je učit na záchod, koťata začnou chodit na kočkolit sama od sebe prakticky ze dne na den. Zkuste kočkám vyčlenit někde na zahradě místečko, kde se jim bude dobře hrabat, přilákejte je tam šantou nebo něčím..

Pokud jde o zvířecí exkrementy, tak co mi opravdu hodně vadí, není pár hovínek někde na záhonku, ale pokálené chodníky, trávníky, místa kolem aut, parky, dětská hřiště. Jedno hovínko vedle druhého, je to nechutné. Procházka s dětmi je zážitek stejně jako nastupování do auta. Veřejná místa vypadají jak ve středověku. Je to teď krásně vidět, jak slezl sníh. Rozmáčená hovínka v parcích lemují cesty nebou jsou přímo na nich. Není to vina a ostuda psů, ale jejich majitelů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 133.5 (?), 1.3.2010 14:18

Prostě čím víc cizích koček vám na zahradu poleze, tím víc tam bude záchodků. Nejde o značkování, značkují močí. Takže buď kocoura nebo případně psa, ale u toho není zaručeno, že vám nezničí záhony ještě víc a taky vám bude kakat po celé zahradě. Pokud ho vezmete na procházku, aby vaše zahrádka byla pěkně čistá, tak pokaká veřejná prostranství. Slušný člověk to po něm uklidí.. Neslušný ne. Potom o parazity a smrad nouze není. To bychom kromě koček museli zlikvidovat i psy, ptáky..

Jinak tedy příslušná místa zakrývat, dělat kočičí záchody, které je přilákají více než záhonky, dávat mezi rostliny větší kameny.. Ovšem jak už tu padlo, kočka je inteligentní predátor, šelma. Nepředěláte ji. Můžete ji ovšem spolehlivě nasměrovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Kšely - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (216) - 214.135 (?), 1.3.2010 15:16
Naprosto souhlasím.Veřejná prostranství, ulice, to je v současné době děs.A možná, že někteří z těch, kdo se na těchto stránkách zlobí na kočky na zahradách, exkrement po svém psovi na ulici neuklidí.Nemám problém s cizími kočkami na naší zahradě, byť třeba v záhoncích, mám problém s pejskaři kolem sebe.MH
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika