Jak se zbavit včel?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
               
host - 50.226 (?) 
21.1.2010 7:42

Tak to asi nemate včely... když zavřete nějaký úl na 24 hodin tak se koukněte, jak bude dřevěné česno okousané

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
host - 40.178 (?), 19.4.2009 21:04

hasici k včelám vubec vyjiždet nemusi neni to povinnost to spíž nejaka deratizační firma... jsem hasič a kraj nam zakazal a nepřeje si aby sme k takovým zasahum jezdily pry jsou na to jine instituce

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 248.54 (?), 27.5.2007 22:08

Pokud k nim je špatný ale možný přístup, můžete použít hasičský recept- pokud mužete hnízdo rozrušit a postříkat, použijte koncentrovaný roztok saponátu- včely se udusí. je to účinější než postříkání hasičákem  CO2, kdy je zmrazíte.

Ale dobře by fungoval i jakýkoliv kvalitníé organofosfát nebo insekticid na bázi Pyretroidů (přírodní  pro včely nervový jed , výtažek z kopretin) - pokud uprostřed chladnější noci vystříkáte i část spreje do hnízda bezpečně pošlete včely do včelího nebe..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 66.98 (?), 16.7.2007 9:20

Pokud se někdo chcete zbavit včel, tak to proboha nedělejte jako nedavno v televizi ten nešťastný pán co sousedovi spálil úly (nevím jestli to byl on). Tuto variantu odsuzuji, ale mám jinou. Ono totiž, včely mi nevadí do momentu než, mne začnou bodat a to jen proto, že soused má úly uprostřed vesnice a já zahradu vedle něj a nechce se mnou o tom bavit. Platím daně jako každý jiný a chci se za pěkného počasí pohybovat neomezeně na svém oploceném pozemku, aniž by mne něco napadalo. Poradím návod, nebudu jmenovat, ale je to účinné. Dejte si do vyhledávače "postřiky " a pak už stačí jen hledat označení Vč1 (včelám jedovatý), aplikace na vlastním pozemku není trestná. Nikomu tím neničíte jeho majetek, jen se zbavíte agresorů.

Závěrem rada včelařům: Včely jsou užitečné, ale jen pokud nás nenapadají, proto si úly přesuňte k polím a lukám, kde mají potravy dost a nemusejí napadat nás.

Antonio Anonimus :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 11.99 (?), 16.7.2007 15:30
Je jen  škoda, že to odnese někdo, kdo se chová zcela přirozeně. Kdo se namane včelám do jejich let. korydoru toho prostě píchnou. Je to o bezohlednosti a neústupnosti některých chovatelů, kteří vědí že místní samospráva je na chov včel krátká a bezohledně využívají legis.výhod min. zemědělství, které je bezmezně podporuje. Pokut sousedí jedna zahrada s druhou a další, pak se vždycky nějaký problém najde, protože včely létají min. přes dvě i tři zahrady. Málo kdy opouští úly nebo se do nich vracejí po včelařovu pozemku. Troufnu si říci, že takto se chovají novější včelaři. Lidé co chovají včely dlouho, nebo dokonce zdědili chov jsou v poho. U nás je přesně ten stejný problém, tedy přesněji byl. Stížnost, šetření na místě z toho vylívající nepříslušnost a nula od nuly pošla. Takže došlo na chem. korekci sousedova včelstev a je klid. I když správnější by bylo včelaři prostě rozbít hubu i s hodinkama aby se zamyslel nad vhodností pěstování včel v řadě zahrad, kde se pohybují i jiní lidé, kterým zrovna žihadlo nedělá dvakrát dobře a snažil se přesunout úly aspoň na konec dlouhé zahrady. Je to jeden z těch začátečníků, co včelaří asi čtyři roky a myslí si, že nad něj není.Teda si donedávna myslel než zabral postřik. Je to ale špatně hojit se na včelách, ale taky uznávám že nejmíň problematické. Toto všechno naštěstí nejsou moje zkušenosti, ale zkušenosti lidí z druhé části obce. Nakonec bych se přimlouval, pokut to jen trochu jde setřete včely. Ty fakt nemůžou za to kdo je jejich majitel a kam jim dá úl.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228), 16.7.2007 20:11
Jako včelař se také velmi přimlouvám za to, abyste se snažili raději otravovat toho bezohledného včelaře, než abyste trávili včely, i když je to jistě snadnější.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 115.229 (?), 1.10.2008 15:21

Tiež som toho názoru, že likvidovať včely je dosť drastické. Susedové včely predsa opeľujú plodiny aj vo vašej záhrade, treba ho presvedčiť, aby ich umiestnil tak, aby ich dráha vyletovania neviedla cez vašu záhradu. Na odstránenie usadeného roja v chate sa určite nájde nejaký včelár, treba len napísať do fóra niektorej včelárskej stránky, je ich dosť a lokalizovať svoju polohu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 206.1 (?), 9.6.2010 23:43

Psala jsem sem příspěvek před nějakým rokem.Situace se u nás nezměnila k lepšímu, z 6Osáti včelstev se rozrostlo jistě už k osmdesáti, a konečná to není.Samozřejmě že jsou natočené směrěm na naši zahradu, tak si dokážete představit, jaké to je, když ty holky přelítávají.Domluvit se s ním, nešlo to.Dokonce je u zahrady přistavěný jeho žebřík, kam si na náš pozemek sám vleze, pokud tam včelky má narojené.Sám, myslím,i bez našeho svolení.Samozřejmě mu je to umožněno.Jeho chování už je v takovém stadiu, že když už byl upozorněn manželem, že pokud s tím něco neudělá, půjde s tím na včelařský svaz, cítil se tento včelař strašně pobouřen.A začali dělat naschvály, muzika pouštěná na plné pecky po desáté hodině večer, že vstáváte ve čtyři do práce?no a co, zavřete si okna.Že byste chtěli posekat zahradu do večera,,,chodťe, až večer, to lítat nebudou.Začne kňučet váš pes-týráte ho, jste strašní lidi.

Takže se vás ptám-dá se rozumně domluvit s ... ?Odpovídám si sama, ne nedá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 129.208 (?), 21.4.2011 20:40

Musím Vám sdělit, že nejste sama. Mam stejného souseda. Říkáme mu,,Drákula" je z Maďarska a pije krev každému v okolí.

sousedka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 226.207 (?), 22.4.2011 6:14

zdravim, tak to mam jak přes kopirák, můj soused je taky včelař (madar) a vim že včelky pokud nemají před včelínem jakoukoliv umělou překážku alespon 2 metry vysokou tak se mi při jakémkoli zhoršení počasí poflakují před domem jen metr nad zemí, dříve tam byla řada pámelníku a bylo to v pohodě, jak ty křáky zrušil máme včely všude.     přeju pevné nervy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů10:55
Nářadí pro průklest vysokých stromů9:50
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika