jak se zbavit krtka



   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
   
host - 95.94 (?) 
27.5.2009 21:35

Nechci dělat někomu reklamu, ale zkuste Biologické katalyzátory Biofer, máme s tím vynikající zkušenosti a vyhoví se i "ochráncům přírody".

odborný instruktor svazu zahrádkářů

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 166.94 (?), 22.6.2009 16:48

Hezký den. Mám osvědčenou metodu kleští - 2x do týdne úspěch. Najděte chodbu a udělejte šachtičku a to jen právě na kleště, větší nikdy nedělejte, aby se nemohly kleště v šachtičce překotit nebo uhnout, až bude hlodavec procházet. Chodbu můžete najít i pod krtinou. Ne každá krtina je vyústění na povrch. Krtinec odhrňte a nahmatejte otvor dvěma prsty se dostaňte dovnitř a otáčejte uvnitř otvoru, abyste zjistil, zdali se jedná jen o vyústění na povrch, nebo se jedná o chodbu, jenž vede dále a krtinec je tedy jen vrcholem chodby. Až vytvoříte přesnou šachtičku, důkladně vyčistěte otvory na obou stranách šachtičky, aby nebyly přicpané hlínou při hloubení šachtičky.Nalíčené kleště usaďte na dno šachtičky a přikryjte celou šachtičku květináčem a okraj u země obsypte hlínou, aby květináč nepropouštěl vzduch(!!!) Tak Asi 30 cm před kleštěma na té samé chodbě učiňte otvor a 30 cm za kleštěma na té samé chodbě učiňte také otvor. Ať jsou oba otvory veliké klidně jako má průměr chodba hlodavce. Velikou zbraní je totiž, že hlodavec k smrti nesnáší průvan a půjde oba otvory zavřít,aby do chodby netáhlo. A kleště jsou právě mezi oběma otvory,takže až ucpe jednu díru ucítí luft nadále z díry k níž bude muset skrze kleště. Nemusíte tedy hlídat, z které strany ke kleštím půjde. Takto naličte večer a ráno se jděte podívat pod květináč na výsledek. Stává se, že hlodavec zacpe jen jednu díru a místo, aby šel skrze kleště k díře druhé zahrne rovnou kleště... Nermuťte se a kleště vyndejte(pozor na prsty, budou nalíčené),šachtičku opět vyčistěte a opět osaďte zpět, květináč přikopte, obsypte a hlavě otevřete znovu otvor, který hlodavec zacpal a čekejte do odpoledne na výsledek. Přestane-li hlodavec díry zapávat a přesune-li se na jiné místo, celý proces lovu přeneste na toto nové místo.  Trpělivost růže přináší a tato metoda mi odhalila, že tento boj není bojem s větrnými mlýny. Ulevila od vzteku a tahání vody, toť metoda s minimálním výsledkem. Minulý týden jsem četl inzerát, kde již evidentně zoufalý člověk nabízel 3 tis. za ulovení tohoto hlodavce na jeho zahradě... Chápu jej, sám jsem bojoval 2 roky neúspěšně.

Lovu zdar!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 162.162 (?), 22.6.2009 16:59

zbavila som sa krtov tento rok nasledovne:

napchate prazdne sklenene flasky do zeme cca 6 na 400m2, zasadila nejaku cervenu rastlinu - neviem nazov,  + chovam kocurika uzasneho ktory vseko ulovi

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 157.85 (?), 28.8.2009 21:22
musite v noci jit ven a dat do vsech krtincich prazdnou banku potom druhy den budou mrtve
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Jan F - (19) - 254.67 (?), 1.9.2009 20:02

Na zahradě jsem měly železnou trubku zčásti zatlučenou v zemi cca.120cm od země vysokou a na jejim vrchu byla plechová vrtule(listy byly z trochu ohnutých plechů) která měla na druhé straně osy byly dva kroužky zniž jeden při otáčení vrtule bouchal do plechu umístěném pod nim který zároveň sloužil pro otáčení vrtulí ke směru foukání větru, vytvářelo to nejen cvakavej zvuk kterej se linul po zahradě tak i skrz trubku šly vibrace do země a fungovalo to pokud ta vrtule byla venku tak se tam krtci neukázaly ale když jsme ji jednou opravovaly tak se tam během jednoho dne objevilo asi 15 krtinců ale druhej den už tam žádní krtci nebyly a už se zas neukázaly  ted už ji sice nemáme ale díky psovi-ostatním zvířatům a všelijakim zvukům se neukazujou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 106.146 (?), 20.10.2009 12:06

Včera jsem dal SAVO, do rána byl sice pryč, ale vedle :-), dnes jsem dal do díry chlorové tablety do bazénu. Uvidím zítra a napíšu výsledek. Předevčírem sirné knoty a foukal jsem mu do nory vysavačem. Asi se mu to líbí, tak nevím. Budu dál experimentovat dokud ho nezničím. Kočky a psa mám a samozřejmě se asi s nimi kamarádí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 38.58 (?), 27.10.2009 22:59

Je to marný boj, snad jen některé kočky/2 jsem našel ve studni, asi je tam zahnala/.Jinak jsem vyzkoušel skoro všechny metody, ale víceméně marně.

Nejvíce se mi líbila tato: vyhrabat otvor do chodby, vložit zapálený dělbuch,

přiklopit betonovou dlaždicí a stoupnout si na ni.Hlína lítala z děr po celé zahradě.Ovšem do týdne minimálně dvojnásobný počet krtků - ono se jim to snad líbilo!  :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 208.34 (?), 6.1.2010 18:34

co takhle zkusit tuto návnadu: liquid gel Nor speedy effect. Máte někdo zkušenosti. nejspíš ji vyzkouším. Krtek se mi pustil do mého rok starého krásného trávniku. Tonda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 69.222 (?), 8.7.2014 8:47

Několik roků jsem s těmito miláčky vedl válku ve které byl jednoznačný vítěz: Krtek !! Náhodou jsem doma objevil krabičku takzvaných pirátů co se hází na silvestra, tak jsem krtkovi (spíše krtkům) dopřál příchod nového roku koncem května.Návod je jednoduchý: odkrýt díru, zapálit piráta, šoupnout rychle co nejdál, přišlápnout nohou a vyčkat odpálení. Je to už tři roky co krtky na zahradě nemáme.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 148.152 (?), 3.5.2010 9:36

Vážení prosím o vkládání příspěvků na Krtek a je to --Tam je vše není třeba tříštit problém děkuji PETR

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika