Jak na kuny



host - 208.160 (?)
10.9.2017 10:48

Konečně někdo, komu to přrmýšlí

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10   
   
host - 30.130 (?), 10.3.2010 8:14

Dobrý den,

a proč kunu nechat pojít hlady, ale jen jí někam daleko odvezte a je to. Jeden známý měl doma také kunu a povedlo se mu ji otrávit ale potom mu zalezla do zateplení kde mu chcípla. Asi po týdnu kdy prohlašoval jak skvěle otrávil kunu začla zapáchat. Chudák známý musel odtrhat půl zateplení než jí našel. A přitom stačí mít doma sklopec - past na takové potvůrky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 90.32 (?), 26.3.2010 22:15

Ahoj lidi.

Tak nevím taky jsem s tou potvorou zkoušel bojovat... Zatím marně doma jí nemáme, ale na zhrádce a pod haupnou je celkem pravidelně - potvora! S tím sklopcem ano - ale nepujdou do nového, teda aspoň dřevěného ne. napřed v něm muselo cosi chcípnout a rozložit až potom tam ty potvory začali lést. Ale stejně jen ty mladé z 15 chycených kun (za pár let) ani jedna dopělá... stará kuna! Kamarád s nimi bojoval na střeše- ůspěšně s tím F, ale pozor, ten musí být starej (BÍLEJ) novej (MODREJ) nefunguje, naopak chutná! Dával ho do vajíčka. Vždy kus vysál in.jehlou a zbytek dostřík F. pak zakáp voskem. trvalo asi 3týdny než si kuna vejce prvně vzala. pak každý den vnadil nové až zustali vajíčka netknutá. - má pokoj  (zatím) 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 70.108 (?), 18.5.2010 19:46

My jsme se kuny zbavili docela jednoduše, celou půdu naší chalupy jsme posypali běžným práškem na praní. To bylo vloni a od té doby fakt máme klid.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 207.91 (?), 3.8.2010 23:43
Dobrý večer, musím se pochlubit. Tři roky tady pročítám, jak se zbavit kuny na zahrádce, vyzkoušela bez úspěchu snad skoro všechny možnosti, tady zmiňované a připravovala se na letošní rok. Sehnala Fridex, nakoupila různé pasti. Ale světe div se, kuny mi neřádí, ani jeden podupaný keřík, či rozbitý květináč. Ne, že by tady nebyly, podle trusu, který je všude až na rohožce přede dveřmi a jinde a podle nočních honiček na ploché střeše, vím, že tady jsou, ale letos neškodí. Nevím, čím jsem si to od nich zasloužila, ale doufám, že jim to vydrží i nadále. Takže vydržet. No, ale abych nebyla tak úplně spokojená, začal mě hrozně štvát hraboš, který už má snad poddolovanou celou naši zahrádku. Někdy i dokonce vidím, jak se přede mnou hýbe zem. Boj s ním je také zatím docela marný a že by přišel k rozumu jako ty kuny, v to nedoufám. Zdraví Eva.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 86.78 (?), 19.9.2010 22:18

Krmit, krmit a krmit.Nic nevyhazovat, všechno co zbyde/zbytky jídla, sušenky,čokoláda, slané brambůrky...!/do misky-do rána vymeteno/misku můžete naplnit i po půlnoci!/.Na zahradě máme letos 6 kun, žádné škody neregistrujeme.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 248.46 (?), 19.9.2010 22:38

Nevím kolik mám na zahradě kun ale bobek u dveří někdy najdem, Krmím je jak ježky, granulema. Jsou moc hezký. Když jim nechám otevřený rybyčky, strkají tu plechovku po celé zahradě týden než dostanou další.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 21.10.2010 18:13

Vypuzení kuny skalní z půdních prostorů domů, kde s oblibou škodí například likvidací tepelných izolací (skelná vata) je velmi jednoduché. Zapomeňte na všechny plašiče, odpuzovače, pasti, nástrahy a jedy. To všechno jsou metody s dočasnou, či zcela pochybnou účinností - viz. předešlé diskuse. Nejlepším způsobem, jak se kun, ale i lasiček, plchů a podobných mršek zbavit, je znemožnit jim, aby se do půdních prostor jakkoli dostaly. Je nutno utěsnit všechny otvory, kterými by se tam mohly dostat. Uvedené potvůrky se dokážou protáhnout i miniaturním otvorem, plchovi stačí díra o průměru 3 cm. Poctivě ucpanou dírou už se nikdy žádný škůce dovnitř nedostane. Pomocí delších štaflí, dlouhého (výsuvného) žebříku je nutno obejít dům ze všech stran, vylézt na střechu a prohlédnout každé místo, kudy by se tam mohly ty skotačivé šelmičky dostávat. Píď po pídi. Hledané vchody se nejčastěji skrývají v různých úžlabích střech, napojení krovů, bocích vikýřů, napojeních na vedlejší domy, otvorech a převisech střešní krytiny, poškozených podbitích převisů střech a podobně.  Dobře pomáhá prohlédnout zasněženou střechu hned ráno, po rozednění. Mnohdy se na střeše objeví stopy, vedoucí k hledaným otvorům. Pro zacpání nalezených otvorů je vhodné použít například drátěné pletivo "na králíky". Pletivo je měkké, dobře tvaruje do různých chuchvalců a lze jím bez problému vyplnit větší i malé otvory všemožných tvarů. Rovněž je možno pletivo připevnit ke dřevěným částem domu hřebíky a nebo je přilepit zapěněním montážní pěnou. Jednotlivé kousky pletiva odřezávám v potřebných velikostech ze svitku (role) malou rozbrušovačkou, jde to velmi rychle. Když se tato práce udělá pečlivě, je od kun a podobných potvůrek pokoj navždy. Pozor - nespadněte ze střechy !

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 208.160 (?), 10.9.2017 10:48

Konečně někdo, komu to přrmýšlí

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 34.137 (?), 29.6.2011 8:07

Přestože bydlíme v Praze, byť ve vilové čtvrti sousedící s velkou zelenou plochou, usídlila se nám na půdě dvojvily kuna se všemi negativními důsledky.A to až do rozkousané izolace a promočeného stropu v podkroví.Přes všechny plašiče, rádia,psí chlupy apod... Jako absolutně účinný prostředek jsem objevil (během jediného dne od aplikace) roztok chloru aplikovaný zahradním ručním postřikovačem na stromy na celou plochu půdy a do míst předpokládaného vniku na půdu.Od té doby kez kuny!! Ještě jednou jej zopakuji na podzim, pozor na koncentraci a vdechnutí, na druhou stranu se jedná i o desinfekci znečištěného prostoru.Použit byl chlor z bazénové technologie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 114.118 (?), 4.7.2011 11:04

Na zahnání kun je nejlepší pevný lihový podpalovač PE-PO. Mám to z chalupy ověřené. Rozdrobené PE-PO v menších mělkých nádobkách rozmístěte po dvoře nebo zahradě, lihový pach podpalovače stejně jako např. naftalínu kuny nesnášejí a odstěhují se. Od minulé zimy nalézám stopy kuny i na zahradě doma, ale žijeme v symbióze, neškodí, naopak vychytala všechny myši, které obývaly kamennou zídku.

JT

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika