V hermeticky zalepeném sáčku je feromon, který po otevření vábí samce dovnitř lapače a tam se k něčemu přilepí. Nevím, jaký máte typ lapače. Já jsem měl lepovou desku na dně lapače a feromonový otevřený sáček se zavěsil na drátek uvnitř. Fungovalo to dobře.
Zdravím všechny, mám feremonové lapače na obaleče jablečného a obaleče švestkového. Zajímalo by mne na co je malý sáček s latinským nazvém obaleče. Uvnitř je měkký váleček. V návodu o tom není nikde zmínky. Díky
To je odparník, který odpařuje samičí feromon, který láká samce k oplození samice. Umístí se nad lepící plochu na drátek, který zároveň slouží k zavěšení na strom (já mám Deltastop CP).
V hermeticky zalepeném sáčku je feromon, který po otevření vábí samce dovnitř lapače a tam se k něčemu přilepí. Nevím, jaký máte typ lapače. Já jsem měl lepovou desku na dně lapače a feromonový otevřený sáček se zavěsil na drátek uvnitř. Fungovalo to dobře.
Několik týdnů, měsíc. Na letovou vlnu to stačí. Na obaleče jablečného je už skoro pozdě (pokud nejste někde výše) a na obaleče švestkového (druhou vlnu) je skoro brzo.