Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Istotu samozrejme nemáte nikdy. Na druhú stranu, ak máte úplne zdravý strom a po nátere chemstopom začne dosť rýchlo chradnúť, až nakoniec úplne odíde, tak je vysoko pravdepodobné, že ten chemstop tomu pomohol.

Na jabloniach a hruškách mám zvyšky náteru chemstopom na kôre ešte teraz - po asi 5-7 rokoch - tam to evidentne nevadí. Otázka je, čo všetko sa z toho do rastlinných pletív uvoľňuje. A teda neviem si predstaviť, ako obnovujú nátery tí, čo ich dávajú priamo na kôru. Samé to nezmizne ani po toľkých rokoch a ručné odstraňovanie zaberie násobne viac času než umiestnenie a náter pásu. Navyše sa pri odstraňovaní starého náteru poškodzuje kôra. 

Podľa mňa je u kôstkovín vysoké riziko poškodenia stromu. Ale aplikáciu pomocou lepových pásov robím najmä kvôli ľahšej obnove lepového pásu oproti náteru priamo na strome. Takže aj keby moja domnienka nebola oprávnená, priamo na kôru chemstop aplikovať nebudem.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika