Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

můj problém se týká mravenců různých druhů (především zrzavých a černých), které máme po celé zahradě. Kamkoliv člověk hrábne, jsou mravenci. Mravenci si budují mraveniště už i nad zemí.  Zkoušíme Loxiran, ale zatím bez výsledku. Také jsme vyhrabávali mraveniště a odnášeli je pryč, ale to je kapka v moři. Samozřejmě celou zahradu zamořují mšicemi. Máme je naprosto na všem - jabloních, švestce, rybízech (naproto komplet napadené a obalené), růžích, a to dokonce i na těch, které by měly být vůči mšicím takřka odolné. Natírám lepem, lepím lepící pásky, stříkám bio postřiky a občas pirimorem a mospilanem a nyní Neudosanem. Mšice máme zelené, černé a krvavé (vlnatky). Je to fakt hrůza. Občas mám pocit, že nás ty mšice taky sežerou. Růže jsem postřikem zachránila jen tak tak. Likviduji mšice i mechanicky (rozmačkávám). Jenže co nám jsou tyto věci platné, když všichni sousedé okolo mají také mšice a nic s tím nedělají. Dokonce nechávají zaschlé stromky a keře zasazené nebo pohozené na zahradě. Takže se nám tam, krom škůdců, šíří i mraky chorob. Je to začarovaný kruh.

Dá se to nějak řešit (kromě vybetonovaní zahrady)? Jsem už zoufalá. Co nesežerou mravenci a mšice, sežerou slimáci nebo zlikviduje padlí aj.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika