Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

reakce byla na větu "Po 1 včelstve v záhradke som tiež túžil- kvôli lepšiemu opeleniu ovocnín. Susedia sú však z boku tesne nalepení a majú deti. Preto som zabudol na včely."

Sám včely nemám (neměl bych na ně čas), ale u nás je také hustá zástavba a tak nejbližší včelař má včely na střeše garáže. Výletový úhel je tak vysoko nad hlavami. Hodné včely jsou takové, co mimo výletový úhel neútočí, ale snaží se zachránit ulítnutím. Pokud vlezete do výletového úhlu, tak v rámci obrany úlu útočí i ty hodné. Proto se k úlům chodí zezadu (od severu).

Jinak, jaký je rozdíl mezi hodnými a ostrými včelami vím z vlastní zkušenosti, protože dědeček měl 6 úlů ve včelnici na zahradě. U cesty měl ty hodné a vzadu ty "lesní ostré". Na hranici výletového úhlu hodných byla Oulinská ryngle a přesto jsme se mohli s včelami přetahovat o přezrálé plody = stačilo je odcvrnknout z plodu a ulítly. Na hraně výletového úhlu z druhé strany u těch ostrých byl vlašský ořešák, Tam jsme radši sbírali ořechy, klátili apod. radši jen když byly včeličky málo aktivní (ráno, veřer, po dešti,...).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika