Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jestli to nebudou včely samotářky? Ty královnu nemají, kladou vajíčka do otvorů zdiva, nanosí tam potravu a otvůrek utěsní. Během sezony si takových otvorů udělají hodně a pak uhynou. Ze zdiva se v následujícím roce vylíhne nová populace. Tak nějak to snad u nich chodí. Bývají to zednice, pískorypky, ploskočelky, chluponošky, drvodělky, čalounice a spousta jiných podobných. Existují však také vosíci a i vosičky samotářky. Zkuste na webu vyhledat, jsou tam i nějaké fotografie, třeba tam ten druh co máte ve zdech najdete.

Sama mám podobné trápení se včelama samotářkama v soklu stodoly, který je z pískovcovcových kamenů. Nastěhovaly se do nich, dělají do nich dírky, kladou do nich vajíčka a některé pískovcové kameny se začaly drolit. Jako první pomoc jsem aplikovala vápenný nátěr. Stětec však udroloval kusy proděravěného pískovcového kamene, který byl plný vajíček. Vylíhlé larvy se asi z pod vápenného nátěru prokoušou. Také se asi budu muset obrátit na nějakou odbornou firmu. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika