Který skleník zvolit? V&P, Tobiáš, Limes...?



Stránky: 1,  2   
host - 3.137 (?) 
7.2.2008 17:12, zobrazeno: 28125x

Dobrý den,

můžete mi prosím poradit, který skleník zvolit? Nemůžu se rozhodnout, co se týče kvality a životnosti, měl by být nejlepší V&P. Máte zkušenosti?

Děkuji Reby

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
ilča - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88) - 238.108 (?), 8.2.2008 9:44

Mám skleník od VP 3 nebo 4 roky a jsem zcela spokojená. Taky jsem vybírala od více firem. Líbila se mi variabilnost, a kvalita nezklamala. žárově pozink., dvoje posuvné dveře, piloty, police, včetně montáže. Nebyl nejlevnější, ale mohu doporučit. Domluva s firmou byla taky bez problémů.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 100.5 (?), 8.2.2008 9:54

Nejdřív zvažte, jaký typ skleníku chcete
1. S kostrou z masivních železných profilů
2. S kostrou z tvarovaných plechů
3. Z hliníkových profilů (obvykle zasklívané polykarbonátem)
Prohlédnete-li si nabídky různých firem, zjistíte, že rozdíly v cenách na jednotku zasklené plochy se v jednotlivých kategoriích pohybují v pouze v jednotkách procent.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 3.137 (?), 8.2.2008 22:08

Doporučuji jednoznačně žárově zinkované železo, pozinkovaný plech se musí natírat, ošetřovat, nemá rozhodně tak dlouhou životnost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 228.34 (?), 11.2.2008 11:51

Mám taky skleník od VP, vybírala jsem přes internet, mají hezky zpracované stránky. Kvalitu skleníku ověří až čas (mám ho teprve od loňska), akorát mě mrzí, že nedělají okapy. Voda ze střechy by se hodila. Rozhodně musím pochválit firemní montážníky, byli velice profesionální.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 3.137 (?), 16.2.2008 19:14

Určitě firmu Kovoagrex! Jejich skleníky jsou perfektní, doporučuji, mám ho již pět let a bez chybičky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 128.254 (?), 31.3.2008 10:38

Už asi 12 let vlastním skleník od firmy Limes Litomyšl. Všiml jsem si ho na výstavě a to hlavně proto že mě zaujalo perfektní dílenské zpracování jeho celé konstrukce. Byl jsem si pro něj přímo ve výrobní hale zmiňované firmy. Tam jsem zjistil proč to do sebe všechno tak pasuje (montoval jsem si ho sám), profesionální dílna, čisto, uklizeno, čistí a milí zaměstnanci, solidní jednání. Doma jsem konstrukci natřel reaktivní barvou na pozink a potom po smontování (bez skel) nastříkal emailem hlavně aby pozink na zahradě "nesvítil". Dodnes jsem moc spokojen. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 240.234 (?), 11.4.2008 17:15

Dobrý den všem, kdo chtějí stavět skleník a pěstovat v něm jak zeleninu tak jakékoliv kytičky tak také doporučuji firmu z Děčína Kovoagrex.Mám jejich skleník více jak lO roků a nemohu si ho vynachválit. A co se týče zelené řasy - tak ho vždy na jaře zevnitř a zvenku umyji vodou s trochou Jaru, pak ještě čistou vodou - to vše smetákem.A mám ho čistý. A dále mám od nich   tento skleník z heliového skla, takže se mi ani nemůže stát, že se mi něco spálí. I mám okna, která se samy automaticky otevrají. Jsem s tímto skleníkem nadmíru spokojena.          Jára ze Dvora Kr. nad. Labem

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 97.116 (?), 25.4.2008 13:30

Také mám skleník od Kovoagrexu - Beta asi 2 roky. Obchodní jednání, montáž - vše v naprostém pořádku -  všichni velice ochotní - profesionálové.V zásadě jsem s ním spokojena, ale přestože mám skla Helios a matná tak například orientální lilie se mi spálili - lépe řečeno květy. Ale to by tak dopadlo i u jiných výrobců. Ale musím upozornit, že jsem si vybrala krásný skleník s lomenou střechou  "Beta" jenže mám problém.Každý skleník se potí ale u tohoto, protože je střecha lomená mi voda skapává i doprostřed záhonu - do orientálních lilií a to je průšvih. Kovoagrex dělá i řadu jiných typů skleníků a u těch samozřejmě tento problém není. Vyřešila jsem to takovým jako okapním žlábkem uvnitř - ale není to zrovna ideální. Nyní si chci koupit zastínění, ale ten "okapní žlábek " mi tam bude vadit a tak se to bude muset nějak předělat. Nebo-li doporučuji skleník z Kovoagrexu, ale při výběru typu je nutné zvážit co tam budete pěstovat, protože u typu Beta s krásnou lomenou střechou je nutné počítat, že pocení bude skapávat i doprostřed záhonů a proto je možná lepší si u nich vybrat jiný typ s normální střechou.Samozřejmě horní část lomené střechy u mého typu Beta je méně zkosená a tak může být problém s kroupama a v zimě se sněhem - s tím se ale při výběru totoho zvláštního typu skleníku musí počítat.

R.R.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 94.187 (?), 30.10.2008 21:40

Nevím jestli to byla náhoda ale podruhé bych si skleník Limes nekoupil.

Začalo to takto : Jednoho krásného dne jsem si koupil skleník Limes.

O 5 let později jsem šel pro salát otevřel jsem dveře a džuch skleník se rozpadl. Byl to takovej šok že jsem omndlel. Soused dobrák který sekal na zahradě trávu hned přelezlz plot   a vzkřísil mě. Jak to všechno vím? Řekl mi to. 

F.M

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika