Co dát pod rám skleníku, aby nezrezivěl?



Opice - (26) - 17.58 (?) 
10.9.2021 11:24, zobrazeno: 1124x

Dobrý den,

budeme mít skleník Hobby od firmy Limes z žárově pozinkovaného plechu. Bude stát na podkladovém rámu od téže firmy. A teď dotaz: co pod rám umístit, aby postupně nekorodoval? Pokud ho dáme rovnou na trávník, bude se tam držet vlhko, nebude zespodu dýchat a postupem let se objeví koroze. Pak už si neumím představit, že bychom skleník rozebrali a rám vyměnili. Jak to máte vy? Nebo máte nějaké tipy?

Díky moc!

Opice

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1750) - 168.103 (?), 10.9.2021 12:36

než abyste ho postavili rovnou na trávník a nechcete dělat základy do nezámrzné hloubky, použijte betonové podhrabové desky-plotovky. Z desek svisle postavených jsem udělal obdélník, samozřejmě srovnaný do roviny, z poloviny výšky zapuštěný do země, jednotlivé díly nahoře spojené kousky 1mm tl. nerez spojovacího plechu připevněného šrouby do hmoždinek. Na tomhle betonovém rámu pak stojí skleník, opět přišroubovaný k deskám šrouby na hmoždinkách. Už jsem to tu kdysi popisoval a bylo tu dost těch, kteří tvrdili, že je tenhle způsob špatný a že se mi jednou skleník po promrznutí zeminy zkroutí, rozpadne, či zbortí, ale mě skleník (montovaný, pozink, 2,2x4m) slouží bez toho, že by se nějak konstrukce hnula a popraskala skla, slouží přes 20 let. nadm. výška 400mnm. Walter

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 214.246 (?), 10.9.2021 19:42

Jak to máme my. Tak tím že mám skleník, nikoli polykarbonát, tak jsem na patky sahající do nezamrzne hloubky položil rám z U profilu. Síla stěny 5 mm. Natřený barvou. Koroze?  1mm za 10 let.Další pozinkovany rám od výrobce a vlastně pozinkovaný cely skleník jsem k tomu účku ukotvil samoreznymi šrouby.Vždy po metru destička s dirkou zavrtan do spodního účka šroub a ten přitlačí horní rám pomoci té destičky. Rozměr spodního úcka 80 mm a horní je 40 mm, taky úcko položené na bok. Destička do nej vjede. Po dotažení jde teda destička mírně do kopce. Co bude za 50 let mě moc nezajímá. Dobré je si pořídit vchody s obou stran, nebo max. počet oken s aut. otvíráním.Podle délky skleníku. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 230.40 (?), 10.9.2021 20:00

Muzete pouzit cetrisive desky  jako odresky nehnijou vydrzi veky  nemusi se natirat vas to urcite prezije    vasek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 4.164 (?), 11.9.2021 6:44

Jednoduše - svařený rám z L profilů a natřený barvou. Rám posazený na 6 betonových dlaždicích - rohy a středy delších stěn. Do toho posazený skleník. Ani známka koroze, takový rám vás zcela jistě přežije. A skleník upevňovat netřeba - je tak těžký, že se nemá šanci pohnout. Kdyby přišla vichřice, vyrazilo by to polykarbonát, než aby se vůbec hnula konstrukce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
OpiceOpi - (9) - 42.21 (?), 9.2.2022 11:33

Všem moc děkuji za rady! Bohužel ani jedno z toho nebylo v mých silách. Nakonec tedy skleník stojí na podkladovém rámu a ten na trávě - respektive některé jeho části, protože pozemek není rovný, ale mírně svažitý.

Každopádně to celé vyřešeno nemám, lámu si hlavu nad dalšími věcmi:

1. Čím byste vyplnili prázdná místa pod rámem (viz fotky) daná svažitostí pozemku? Mám nějaké staré cihly a kamení. Nebo něco jiného? Kdybych tam jen chtěla nahrnout zeminu, vysype se mně ze skleníku ven.

2. Neměla bych spodní, kovovou část skleníku, která má přijít do kontaktu se zeminou, nějak chránit, myslím tím třeba k ní položit ty cihly - a teprve k nim potom přihrnout zeminu?

3. Poslední dotaz: čím vyplnit zbytky otvorů, v nichž jsou zabetonované nohy od rámu? Dali byste už zeminu, nebo raději ještě dávku betonu a cihlových kousků - aby ty nohy nebyly v hlíně a nějak tam nerezivěly?

Všem moc děkuju za případné rady.






Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika