Betonová deska jako základ skleníku

host - 235.147 (?)
27.12.2014 23:52

Na cestičky  použijte podhrabové  panely  -  ušetříte prostor.   Betonovat dno  není nutné,  pokud uděláte  základy 80 cm krtek  se do  skeníku nikdy  nedostane.    U mně za 25  let co  je skleník  na 1  místě se   půda nikdy  neměnila jen   se   hnojí a  odváží přebytečná  zemina vzniklá rozkladem  organického hnojiva.  Skleník   plodí velmi  dobře a  zem je  pěkná.    Nemyslím si ,že práce  spokjená s  výměnou zeminy  by se mi kdy vrátila  na úrodě.  Krtek   se mi  tam nikdy  nedostal.  Ve skleníku se  pěstují rajčata  a okurky.  Při pěstování rezistentních  odrůd   je ve  výsledku jedno, že neměníte  zem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

cluseau - (1) - 220.3 (?), 7.4.2014 11:57, zobrazeno: 10969x

Dobrý den,

měl bych dotaz ohledně základů skleníku. rozměry skleníku budou 3 x 5 metrů, železná konstrukce, výplň sklo. svažitý terén - na jednom konci výkop hluboký 30 cm, na druhém 75 cm. obvody + cestičku uprostřed chci udělat ze ztraceného bednění. mám v plánu vybetonovat celou základovou desku (3x5m) a na to stavět bednění. k vybetonování celé plochy hovoří zkušenosti souseda - podhrabával se mu do skleníku krtek a snazší manipulace při výměně zeminy. jen mě tak napadá - nevznikne ze záhonů uzavřený bazén??? děkuji za pomoc

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.38 (?), 7.4.2014 12:07

No to jsem ještě neslyšel, aby někdo ve skleníku vybetonoval celou základovou desku.Tak to není dobrý nápad.Přebytečná voda by měla odtékat do nižších vrtev.Jáko zábrana krtkům, myším,by stačilo do určité hloubky položit králičí pletivo, klidně zdvojené.

Dobře uděláné základy,v dostatečné hloubce taky napomůžou splnít tento účel.Tak jak chcete Vy vybetonovat základy je velmi málo (30-75cm).Podle podloží se nezamrzná hloubka uvádí 80 - 140 cm pod povrchem, dle druhu zeminy.Najděte si tento údaj na Wikipedii.

host - 235.147 (?), 27.12.2014 23:52

Na cestičky  použijte podhrabové  panely  -  ušetříte prostor.   Betonovat dno  není nutné,  pokud uděláte  základy 80 cm krtek  se do  skeníku nikdy  nedostane.    U mně za 25  let co  je skleník  na 1  místě se   půda nikdy  neměnila jen   se   hnojí a  odváží přebytečná  zemina vzniklá rozkladem  organického hnojiva.  Skleník   plodí velmi  dobře a  zem je  pěkná.    Nemyslím si ,že práce  spokjená s  výměnou zeminy  by se mi kdy vrátila  na úrodě.  Krtek   se mi  tam nikdy  nedostal.  Ve skleníku se  pěstují rajčata  a okurky.  Při pěstování rezistentních  odrůd   je ve  výsledku jedno, že neměníte  zem.

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 51.213 (?), 28.12.2014 8:23

Zdravím, jak je psáno a dedukujete správně.Obvodové základy vylijte železo-betonem 80 cm pod povrch země.Jednak se tam krtek nedostane a budou základy v nezamrzné hloubce.Já mám skleník vybetonovaný dookola a uprostřed schody dolů a chodník se záhonama na výšku pasu.Takže obvod je obdélník a uprostřed účko se schodama.Dno nebetonujte, voda pořebuje odejít a beton není zadarmo a v tomto případě úplně zbytečný, spíše na obtíž.Mám i železobetonové sloupky.Ale to už je každého věc a jiný plán...

host - 5.179 (?), 28.12.2014 13:01

Aj bez hlbokých základov sa dá po obvode zakopať sieťka proti krtkom

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž0:11
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty