Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý večer. Nápad s nasáváním teplého vzduchu a vhánění do trubek a "ohřívat" studenou zeminu, která absorbuje teplo a potom ho v noci vyzáří není vůbec špatný!!!.  Tímto nápadem se vážně začínám zaobírat. Husí krk bych nahradil   trubkama -  měď, hlinik. Je zde lepší předpoklad předávky tepla do vlhké zeminy. Všechna zemina musí být tepelně odizoovaná i dno nejenom boky!!!. Jenom si kadu otázku, proč to chce te dávat 50 cm hluboko a potom na sezonu odstraňovat. Nechte to tam napořád.

 Nyní uvedu svojí zkušenost s vytápěním - lépeřečeno s přitápěním skleníku po sezoně.  Odstraním část zeminy a do uvolněného prostoru našlapu několik koleček poslední kosené trávy. Na tuto vrstvu potom nahrnu 10 cm zeminy a za týden až se přežene ta největší tepelná špička zaseji ředkvičky a zasadím salát. Je to až neuvěřitelné jak dlouho takto upravený substrát vydrží hřát. Uvedu jenom výchozí hodnoty po založení. 8.10. 2011 venkovní teplota 6 tráva 12 sleník 10 stupňů. Nebudu zde popisovat a uvádět průběh teplot, ale ještě 10.12. 2011 bylo venku -2 tráva 8 skleník 8 stupňů. No a tyto teploty stačí abych na štědrý večer sklíze čestvé ředkvičky a hlávkový salát.  Na základě těchto zkušeností se mi vůbec nezdá myšlenka odebírání tepla z mista přebytku a uložení jej do místa nedostatku jako zcela funkční záležitost.  Je to v podstatě podlahové vytápění- pracuje se snízkoteplotním médiem na velké ploše a také to funguje tak proč by to nemohlo fungovat ve skleníku.Pán chce jenom udržet kladnou teplotu.  Zdeněk

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika