Léta sleduju Receptář, s dr. P. Podlahou, neboť každá dobrá rada se sejde, ale už 3x mě vytočila rada o uskladnění jablek ve sklepě. V jednom vysílání radil odborník stopkou dolů, ve druhém stopkou nahoru. To by mi tak nevadilo, jen to, že oba se shodli, že při velké vlhkosti by měla být teplota ve sklepě 0- 2 ° C. Letos p. Podlaha radil jedné paní na dotaz, proč se jí do Vánoc jablka scvrkla a přezrála, že je měla mít uskladněné při teplotě 0 - 4°C a vlhkosti. Taková rada, zvláště od odborníků, je nad zlato, ale běžně neproveditelná. Jablka se sklízí v říjnu a v tuto dobu bývá ve sklepech teplota 11 - 15°C.Mrznout začíná až tak za 2 měsíce a to už většina odrůd přezrává. Rád bych se dověděl Váš názor na takové rady a jak docílit v říjnu 0 - 4°C, v běžných sklepech rodinných domků, kvalitního uskladnění asi 1 q jablek. Děkuji. Petr