Skalka mezi dva jehličnany



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 221.138 (?) 
4.5.2008 20:26

No to je teda něco! A teď mi ještě prozraďte, co jste těm všechno chlapům slíbila, že se takto zapojili do této práce? Ačkoli jsem profi přes přírodu, k tomuto bych se nepřinutil. Prostě bych tam vysadil něco jiného, co by rostlo i kolem betonu. Stanislaw:-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
                     
hurvajska - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (190) - 119.76 (?), 5.5.2008 8:06

Vážený pane Stanislawe - čtyři dny jsem vyvářela a pekla svým třem miláčkům jejich oblíbená jídla a slibovala i nemožné. Jak sám vidíte - příroda a minulý majitel se proti mne spikli. Ještě jeden beton a mám po žížalkách...

Vaši nabídku s pomocí výběru rostlin na osázení zakletého místa bych velmi ráda využila, jen nedovedu spáchat půdorys. Myslíte, že by stačilo, kdybych vám zaslala několik fotografií místa nafocených z různých úhlů?

Mám již připravené na záhonu vedle bohyšky, netřesk, vřes, alpskou kopratinu, nějaké malé dřeviny... vše mám též nafoceno.

Předem děkuji - orvaný čmelák Marcela K.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 5.5.2008 9:06

Ahoj orvaný čmeláčku Marcelko K,  vydržte!!!  My jsme měli něco podobného,  když jsme před šesti lety koupili dům s pozemkem.  Všude byl beton a aby pan domácí nemusel sekat trávu, tak na polovině pozemku byl navezený štěrk.  Bylo to hrozné, také jsem lezla po čtyřech s jazykem na vestě...  Také jsem podstrojovala synkovi (tehdy mu bylo 21) a manželovi a vyhlašovala jsem různé odměny za to, že budou se mnou likvidovat tu hrůzu.  Dodnes, když zaprší vyleze ze země sposta kamínků - nevím, kde se tam stále berou, když jsem je už tisíckrát všechny vybrala. Asi mám až do důchodu o zábavu postaráno.  Dva roky jsme makali jako barevní, dneska se tomu smějeme, ale dovedu Vás naprosto plně pochopit. Tak ještě jednou - držím palečky a VYDRŽTE!!!  Zdravím - Daniela.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 221.138 (?), 5.5.2008 9:23

Dobrý den paní Marcelo. Tak, vyvářet svým miláčkům je přeci samozřejmé, nebo ne? Záleží, co jste jim ještě slíbila:-) Já žiju sám se svým nejmladším synem a taky mu vyvářím, ale už nic neslibuju. Snad ty fotky budou stačit, ale v každém případě položte někde viditelně metr dlouhou tyč, ať si mohu udělat představu o měřítku. Na každou fotku. Děkuji Vám. Stanislaw

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 198.107 (?), 5.5.2008 10:16

Hmmm, to mi něco připomíná... zakládám zahradu na místě dvora zemědělsé usedlosti, kterou měla v užívání JZD a kduy kdysi vedla kupecká stezka... takže, zem je buď půlmetrová navážka všeho možného, pak při troše štěstí už hlína... nebo je navážka jen 20cm a pak pod ní dláždění z metrových balvanů, těsně do sebe zapasovaných... krumpáč je můj dobrý kamarád, svaly jako Rambo... ale už poznám podle zvuku co je to za balvan...;)

Martina

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 224.1 (?), 5.5.2008 10:32

Teda Marcelo, v mých očích jsi hrdina! Nejen co se kutání dírek XXL týče, ale i v motivaci ex adolescenta. Vím, že o čem mluvím - před pěti lety jsem kutala se svým tehdy 25letým synem dvacet "dírek" pro thuje, bože to bylo keců  a ani příslib svíčkové /kterou dělám nejlepší v zemích EU/ nezabíral. Přestože už bych do thují nikdy nešla, máš můj respekt. Ale rovnou Ti říkám - na vidinu kytiček pod smrky zapomeň, můžeš-li. Vycucají všechnu vláhu a kromě netřesků vše exne /což dle mého laického názoru hrozí i lopotně zasazeným thujím/.  Mám zkušenost s dougleskou, je to taky už vzrostlý habán a vyžunkává vodu i pro trávu, která je od ní dva a půl metru. Já bych je také porazila, dala malé jehličnánky, mezi ně vřesovce pro radost, převislou břízku na kmínku, tavolníky a část bych věnovala separátně kytičkám. Nechceš-li porážet /při dalším Kyrilovi se Ti oba Tví chráněnci odmění poražením chajdy/, tak si tam pověs houpačku a směj se životu s knížkou v ruce.

Škoda, že tam nemáš místo na jezírko, jsem teď děsný specialista na spící koi-koie . Čau Dita.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
hurvajska - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (190) - 119.76 (?), 5.5.2008 11:28

Děkuji všem za projevenou účast. Bylo to opravdu "róbo"...

20-ti letý synek měl kromě masa na smetaně, palačinek, tvarohového mřížkového koláče, grilované krkovice, smetanového buřtguláše, pečeného kuřete, řízků a kila špekáčků (pro kamarády na večer k ohýnku) i finanční příspěvek na benzín do svého staršího automobilu. Horší to bylo s mladším synkem, jelikož tomu se odměna v podobě nanuka nezdála adekvátní. Manžel to měl jen za tu stravu .

Stromy se bohužel porazit nedají, protože k tomu nedostanu povolení - stromy jsou zdravé. Houpačka mě též neláká - když jsem si v pátek večer vysílená vytáhla ven lavičku a lehla si na ní na 10 minut - měli všichni tři chlapy strach, že mi něco je .

Prostě tam naházím kameny a mezi ně zasázím něco co se bu´d chytne a přežije a nebo to příští rok nahradím něčím jiným. Nahnala jsem celou rodinu před měsícem do opuštěného kamenolomu, pak do lesa a nakonec ke kamarádce pro kameny - tak je prostě musím někde upotřebit!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Dita - Q.B.F.F.F.S. - (2) - 224.1 (?), 5.5.2008 12:32

Tak se do toho pusť a dávej průběžně vědět, zda vítězí duch nad hmotou. Pan Stanislaw Ti určitě dobře poradí, oproti nám, kteří postupujeme metodou pokus-omyl, umí a ví. Jo a "donutila" jsi mne k fotkám - máš je v "jezírkách - plavou". Hezky v práci zregeneruj, ať jsi zase na prodloužený víkend fit na beton . Dita

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 5.5.2008 13:12

Ahjky všem, taky to znám, když jsem kdekoli zakládala záhony, měla jsem kbelík na železo, plast, sklo, kamení a plevel.Když jsem setřela pot z čela, tak jsem si vždy posteskla, že si nepřipadám jako zahradník, ale archeolog někde v Egyptě.I pěkná hromádka kostí se našla.Možná bych z nich i Kleopatru složila.No to radši ne, to by naběhli ti praví a záhon ne záhon zahrádku by převrtali húř jak krtci.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
hurvajska - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (190) - 119.76 (?), 5.5.2008 13:20

Přesně - kutající synek sice doufal, že nalezne poklad takových rozměrů, že se zbaví své finanční tísně, ale já se modlila, aby to tak nebylo 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika