Kde začít?

host - 240.234 (?)
15.2.2008 17:26

Možná, že už jste  začala stavět, ale važte si že máte svah, to je velice důležité, jiní ho musejí stavět uměle. Mohu vám doporučit, nejdříve si prostudujte nějakou literaturu na toto téma. Dnes je knih hodně. Já osobně  se řídím knihami  od arch. Čestmíra Böhma, které se nechají  sehnat v některých  knihovnách. Nevím zda se ještě tisknou, spíš ne. Díky za pochopení. Jára z DK Nad Labem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 81.50 (?), 17.9.2007 6:55, zobrazeno: 8112x
Dobrý den prosím vás o radu, máme asi na půlce délky pozemku (25m) svah, který je dost prudký (asi 40stupňů) a není příliš vysoký (asi 2m) a chtěla bych na něm vytvořit něco na způsob skalky, ale spíš typu horské louky, no prostě abych tam nakonec (až se všechno rozroste) měla spíš kytky a jen místy kámen než naopak, chtěla bych spíš půdopokryvné různě barevné trvalky mezi kameny, tak ani nevím jestli se tomu dá vůbec skalka říkat. Mám objednané rostlinky a dovezený kámen a vůbec nevím jak začít. Mám nějakou trochu představu, jak by to mělo vypadat, ale nakreslit si to neumím a na netu sem našla vždy jen fotky, kde převládá kámen a nebo kůra. Nevíte kde by byly nějaké pěkné fotky nebo rady podle kterých bych se mohla řídit? Díky moc.

host - 240.234 (?), 15.2.2008 17:26

Možná, že už jste  začala stavět, ale važte si že máte svah, to je velice důležité, jiní ho musejí stavět uměle. Mohu vám doporučit, nejdříve si prostudujte nějakou literaturu na toto téma. Dnes je knih hodně. Já osobně  se řídím knihami  od arch. Čestmíra Böhma, které se nechají  sehnat v některých  knihovnách. Nevím zda se ještě tisknou, spíš ne. Díky za pochopení. Jára z DK Nad Labem.

host - 63.62 (?), 29.2.2008 3:57

Dobrý den, chtěla bych si založit skalku na místě, mírně se svažijícím směrem k trávníku. (0,5m x 2.0m) Jak mám udělat předěl mezi skelkou a trávníkem? Ráda bych aby to vypadalo přirozeně a aby mi hlína nebo jiné části nepadaly do trávníku. Prosím o radu. Děkuji  Jana

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 85.27 (?), 29.2.2008 6:59

Třeba kamennou zídku?

host - 240.234 (?), 29.2.2008 16:45

Také by stačily starší vyšší obrubníky zabudovat do země, i ve stavebninách by se něco okrasného  našlo - myslím kámen, nebo jiný  stavební materiál - jako předěl mezi skalkou a trávníkem. Přeji hodně  úspěchů na toto téma. Jára z DK nad Labem.

host - 57.162 (?), 3.3.2008 9:50

Děkuji mnohokrát. Jsem naprostý začátečník a tak ten první výtvor nebude asi nic moc. Ráda bych se ještě zeptala na druhy skalniček které kvetou a přežijí spolehlivě i neodbornou péči.   Děkuji  Jana

host - 80.18 (?), 12.3.2008 8:03

Na začátek je vhodný skalník, okrasné traviny, nebo vřesovec..

host - 187.10 (?), 12.4.2008 14:40

Ráda bych se zeptala Jany, jak dopadla se svou skalkou? Taky letos začínám, tak bych ráda, kdyby se podělila o úspěchy a zážitky i kdykoliv později. Moc dík. Julie.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nestabilní pH v bazénu12:53
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz