Není třeba dělat si poznámky, jak kdy bylo, pane Petře. Postačí využít archiv in-pocasi.cz. Jsou v něm uložena data teplot, větru, množství srážek v mm, konkrétních stanic ČHMÚ za desítky let, den po dni, měsíc po měsíci. Na těch datech při porovnání je opravdu vidět teplotní změna, která nás provází.Walter
Není třeba dělat si poznámky, jak kdy bylo, pane Petře. Postačí využít archiv in-pocasi.cz. Jsou v něm uložena data teplot, větru, množství srážek v mm, konkrétních stanic ČHMÚ za desítky let, den po dni, měsíc po měsíci. Na těch datech při porovnání je opravdu vidět teplotní změna, která nás provází.Walter
Jó to jsem ještě žil-cit.z písně Jiřího Suchého. Zvědavost mi nedá-i přes střelu v půli čela-abych se neptal, zda mráz škůdce zdeptá, jestli se slimák spolu s hrabošem chytili kde? Snad za uchem a vyvedli se mimo hříště a vzali ssebou taky klíště? Uvidíme, uslyšíme, děli slepý s hluchým a vykročili, SPCH.
Nedělejte si marné naděje, pane SPCH. Klimatická změna nedá zahynouti žádným škůdcům, spíš naopak. Díky, pane Waltře, za ten průzkum teplot v minulých letech. Co bylo, bylo, dávno tomu.
Jak to vidíte tento rok, pánové Waltře, SPCH, MH, PP a jiní? Půdní sucho sice ještě není, ale deficit srážek už je veliký. Tady snad letos ještě nepršelo. Nemám žádné informace o tom, že by měla přijít nějaká změna.
Co oko dovidí, nos docítí a ucho doslechne. Světoví a místní giganti prorokovali pro jisté děje různé časové termíny-tam jeden : 24 hodin, tu druhý : Příštích čtrnáct dní rozhodne...Je ta zahradničina mnohdy sisyfovská, ale v každém z Nás je asi kus dědy Komárka?! SPCH P.S.: Jenom mně přijde zvláštní, že v naší malé krásné zemi jaksi častěji puknou požáry? Jde jen o dojem, páchá to ten syčák Náhoda, nebo?