Počasí 2025

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10597) - 70.240 (?)
11.2.2025 11:30

Americký vůdce Donal Trump prohlásil, když před časem odcházel po nějakém svém soudním líčení na dotaz novináře, jestli se cítí být vinen: "Soud je vinen. Jediným viníkem je v tomto případě soud." A při troše nadsázky by se dalo říct, že za blížící se silné mrazy může pan PP, protože pan PP mrazy se svojí láskou k tuhé zimě přivolává. smileyO vysypání květních pupenů obavu nemám, spíše o poškození množství "oček", které jsem v létě očkoval na větší stromy. Žádné odrůdové skvosty to nejsou, jde jen o případně zmařenou práci.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2259) - 168.103 (?), 17.1.2025 21:07
Jen vzpomínání na loňskou sezónu.
počasí
počasí

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10597) - 70.240 (?), 25.1.2025 11:23

Konečně snad chvíli přestávka od nízké inverzní oblačnosti, která i přes dlouhodobé působení mohutné tlakové výše zatemňovala převážně ty nejníže položené oblasti. Podle družicových snímků a webových kamer na tom byla Vysočina, která v minulosti často z inverze také nevykukovala, mnohem lépe. Pěstitel ovocných stromů sice suše konstatuje, že vyšší teploty zbytečně přiblužují kvetení, což je pravda, ale přesto si vždy vzpomenu na starozákonní Kazatelova sova:...Sladké je světlo a vidět slunce je milé očím. I když se člověk dožije mnoha let, ať se z nich raduje ze všech, ale na dny temnoty ať pamatuje, že jich bude mnoho...

host - 213.87 (?), 25.1.2025 11:51

Jakou temnotu měl Kazatel na mysli. Vždyť tam někde v Israeli snad nikdy žádnou středoevropskou temnotu neměli. laugh MH

host - 12.87 (?), 25.1.2025 12:35
Na věštbách CHMI nějaké dramatické růsty teplot zatím nevidím. A když trochu uberu vzhledem k poloze zahrady, zdá se to být přijatelné. Není potřeba aby mrzlo jen praštelo. Takhle to stačí. PP.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2259) - 168.103 (?), 10.2.2025 20:53
Snad nám ten avízovaný mráz nevysype květní pupeny meruněk a broskvoní.
mrazík
mrazík

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4680) - 2.164 (?), 10.2.2025 21:35

Nevysype, já jsem za něj rád. Zatím u nás (HK) běžné dřeviny spí. Probouzí se broskvoně, ale umírněně. Je únor a v únoru má být zima, i hodně mrazivá. Buďme za to rádi. Příroda se neprobudí předčasně, jako vloni. A jak to dopadlo vloni, přišlo brzy jaro, pak mráz, a bylo vymalováno. Stříkal jsem meruňky před květem už 16. března! Normálně v HK kvetou o měsíc později, minimálně. Tak naděje normálního průběhu počasí tu je.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10597) - 70.240 (?), 11.2.2025 11:30

Americký vůdce Donal Trump prohlásil, když před časem odcházel po nějakém svém soudním líčení na dotaz novináře, jestli se cítí být vinen: "Soud je vinen. Jediným viníkem je v tomto případě soud." A při troše nadsázky by se dalo říct, že za blížící se silné mrazy může pan PP, protože pan PP mrazy se svojí láskou k tuhé zimě přivolává. smileyO vysypání květních pupenů obavu nemám, spíše o poškození množství "oček", které jsem v létě očkoval na větší stromy. Žádné odrůdové skvosty to nejsou, jde jen o případně zmařenou práci.

host - 91.196 (?), 11.2.2025 14:40

Slovo Vaše druhé v psaní z mnohých činí lítých sanícheeky, v souvislosti s Déčkem Téčkem prsty zdobí ruku véčkemlaugh! Když srovnáme dnešek s rekordním z roku 1929, tak musíme být v klidu. Něco jiného by bylo, kdyby následující počasí šláplo do pedálů a fičelo a mrzlo více a déle-no nechme se-snad příjemně překvapit, stromy mám nabílené, SPCH.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10597) - 70.240 (?), 11.2.2025 17:07

Dnes byla v Chropyni jakási burza masivních kmenů stromů na výrobu uměleckého nábytku. Zaujalo mě to proto, že to bylo právě z Chropyně, kde bydlíte.

Jen pro zajímavost vybírám něco ze švýcarských referend:.

Švýcaři v referendu odmítli ústavní zakotvení zelené odpovědné ekonomiky.

Švýcaři v referendu odmítli trojici ekologických zákonů

Švýcaři v referendu odmítli iniciativu zelených, kteří chtěli zkrátit životnost všech pěti jaderných elektráren v zemi

Švýcaři v referendu odmítlii nový zákon o emesích oxidu uhličitého

Švýcaři v referendu drtivě odmítli iniciativu o ochraně přírody

Švýcaři v referendu návrh, aby švýcarská ústava byla nadřazena mezinárodním smlouvám.

host - 91.196 (?), 11.2.2025 17:36

Zda pravda, či fabulacecool, bytí mé se zde neřeší... Ano, sám jsem koukal na českou bednu a po deváté hodině se ta show ukázala v celé nahotěcheeky! Lehce mrazivý čas, erudovaný výklad hospodáře, polena ležela klidně pečlivě podloženalaugh. Prý ten nej kus dřeva -dubisko cca 120 let -pochází z východních Čech, možná jste měl příležitost jej v lese obejmoutwink? S těmi lidmi, v jejichž zemi se oficiálně hovoří více jazyky-němčinou, francouštinou, italštinou a rétorománštinou... je to takové...,jak to kulantně napsat, aby se zde větší polovina-matematický žertík- nenaštvala-výkonné krávy, silní volové, divocí býci, milá telátka...-to všechno dohromady dává zdravý selský rozumenlightened. SPCH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz