|
Jakou keramickou pánev?
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 216.160 (?) 25.5.2013 16:35
záleží na tom, co chápeme jako "titanovou pánev", Máte amozřejmě pravdu v tom, že se nejedná v drtivé většině případů o titan v pravém slova smyslu, nejčastěji se jedná o modifikace teflonu, dotované titanem. Zančkový Tefal ale vykazuje proti většině ostatních výrobků přibližně dvojnásobnou životnost. (německá státní zkušebna), dále axistují nepřilnavé povrchy s nitridem titanu a na něm nanesená vlastní nepřilnavá vrstva, je o ěco odolnější.
Obecně ale všechny teflonové povrchy poškozují teploty nad 260 st C, a někde kolem 320 st začně teflon ztrácet svoji pevnost. Nicméně keramika na tom není s odolností k teplu lépe. Prodejci sice tvrdí, že keramika je inertní do 450 st C , nicméméně maximální pracovní teplota je udávána do 280 st C.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3
|
|
|
|
host - 182.242 (?), 13.5.2013 3:14
Přemýšlíme o titanové pánvi, ale mám k ní dotazy. Z jakého materiálu mají být obracečky a vařečky (je nutné dřevo, jako u keramické pánve) a jaké druhy pokrmů se na této pánvi dají připravit? Dočetl jsem se, že se nesmí namočit do vody a musí se pozvolna rozpalovat. Jak čistíte pánev po vaření? Děkuji Roman.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 216.160 (?), 25.5.2013 16:35
záleží na tom, co chápeme jako "titanovou pánev", Máte amozřejmě pravdu v tom, že se nejedná v drtivé většině případů o titan v pravém slova smyslu, nejčastěji se jedná o modifikace teflonu, dotované titanem. Zančkový Tefal ale vykazuje proti většině ostatních výrobků přibližně dvojnásobnou životnost. (německá státní zkušebna), dále axistují nepřilnavé povrchy s nitridem titanu a na něm nanesená vlastní nepřilnavá vrstva, je o ěco odolnější.
Obecně ale všechny teflonové povrchy poškozují teploty nad 260 st C, a někde kolem 320 st začně teflon ztrácet svoji pevnost. Nicméně keramika na tom není s odolností k teplu lépe. Prodejci sice tvrdí, že keramika je inertní do 450 st C , nicméméně maximální pracovní teplota je udávána do 280 st C.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 209.12 (?), 23.1.2014 1:05
Děkuji Vám všem za reakce. Nakonec jsem koupil dvě nepřilnavé indukční pánve od Tescomy starší řady Spiral ve výprodeji v Tescu za poloviční cenu. Pánve jsou průměru 20 a 26 cm. Kamarád kuchař mě řekl své zkušenosti s pánvemi. Jsem maximálně spokojený. Univerzální použití od palačinek až k přípravě výborného kaťáku. Používáme je od října. Roman-Lesnictví a dřevařství
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 92.38 (?), 2.10.2019 9:58
Výborná pánev. Má jen malé mouchy:
1. Hodí se spíš na vaření při nižších teplotách. Při prudším ohřevu ze může zkroutit dno. Pánve jako takové se nejčastěji používají na prudké a rychlé restování a smažení. Takže pánev - nepánev.
2. Cena je o polovinu vyšší než u běžných značek.
3. Hodí se i do trouby, ale to u pánve moc nevyužijete
4. Nejde o keramickou pánev
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 242.64 (?), 18.2.2014 16:29
Dobrý den,
mám zkušenost, že nejdéle vydrží litina. Žádný jiný materiál nemá takovou životnost bez ohledu na to, jak se o ni staráte. Pokud se o pánve dobře staráte, pár let by vám určitě měly vydržet, např. s keramickou mám zkušenost 3 let. Ale letinu mám už 6 a pořád se na ni nic nepřipaluje.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář (215) - 209.12 (?), 31.3.2014 0:03
Tak, abych jen nevychvaloval moc Tescomu. U malé pánve pr. 20 cm Spiral-teflonová jsem našel viditelné škrábance. Náčiní používáme dřevěné a plastové, jak se všude uvádí. Provedl jsem test pánví Tescoma Spiral a Home Profi pomocí párátka a pravítka. Všechny pánve jsou prohlé. Nejvíce pánev Home Profi 28 cm, která se používá nejméně. Většina lidí si keramickou pánev chválí, ale osobně nemohu tvrdit ano, ne,protože s ní zkušenosti nemáme. Líbí se nám indukční pánev od Tefalu s červeným bodem. Mě osobně je červený bod na nic. Poznám, kdy je pánev rozehřátá. Bohužel na indukční sporák si z nabídek moc vybírat nemůžeme.
Jak jste s Tefalem spokojení?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|