7 důvodů, proč byste měli mít na zahradě hliníkovou pergolu



Admin - (8) - 241.244 (?) 
15.2.2024 9:06, zobrazeno: 293x

Hliníková pergola je pevná, velmi odolná a prakticky nepotřebuje údržbu. Existují různé typy hliníkových pergol, které se liší hlavně střechou, která může být polykarbonátová, prosklená, posuvná nebo třeba bioklimatická s otočnými lamelami. Obvykle je to tak, že velikost pergoly si můžete určit sami podle svých potřeb. Pergola bývá buď samostatně stojící někde v zahradě, nebo „přilepená“ přímo k domu. Záleží na vaší konkrétní nemovitosti.

Pojďme se podívat na 7 konkrétních důvodů, proč si pořídit hliníkovou pergolu:


1. Příjemnější posezení na čerstvém vzduchu
Základem pergoly je to, že získáte místo, kde si můžete posedět. Na vlastní zahradě, na čerstvém vzduchu, venku a ne doma. Je to vaše zázemí na zahradě.

2. Ochrana před deštěm
Pergola funguje také jako místo, kde se můžete venku posadit i když prší, a pozorovat déšť nebo si tam jen užívat sami, s rodinou či s přáteli.

3. Zvětší se obytný prostor
Díky pergole se vám v praxi zvětší obytný prostor. I když nemáte pergolu zasklenou a vytápěnou, pak ji budete naplno využívat alespoň v teplejších měsících.

4. Možnost zasklení a vytápění pergoly
Hliníková pergola se dá ještě doupravit a zajistit tak její zasklení a vytvoření zimní zahrady, kterou si můžete dokonce vytápět. Zasklení můžete řešit s dodavatelem rovnou při její montáži.

5. Vypadá skvěle
Dalším důvodem pořízení hliníkové pergoly je její moderní, nadčasový vzhled. Budete mít pocit, že jste investovali do něčeho, co vám zkrášluje zahradu a zlepšuje životní standard.

6. Stínění
Pergola má také důvod vytvořit místo, kde se můžete schovat před sluncem. V létě je to neocenitelné hlavně u novostaveb, kde ještě nejsou na zahradě vzrostlé stromy.

7. Místo pro oslavy i odpočinek
Pergola je nakonec hlavně místo, kde můžete buď relaxovat, číst si, vychutnávat si čaj, pivo nebo kávu, případně jako místo pro oslavy s rodinou, večeře s kamarády nebo jako základna pro jakoukoliv párty.

Na závěr: Podívejte se na 6 tipů, jak proměnit zahradu v oázu klidu.

Každopádně platí, že když máte zahradu a místo na pergolu, pak by byla škoda si ji dříve nebo později pořídit. A věřte, že hliníková pergola je dobrá volba, protože vám vydrží v dobrém stavu po desetiletí.

Tento příspěvek byl napsán ve spolupráci s webovou stránkou Svet-oken.cz.

Pergola_1
Pergola_1
Pergola_2
Pergola_2
Pergola_3
Pergola_3
Pergola_4
Pergola_4
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika