Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji všem přispěvatelům a omlouvám se, že jsem nezareagoval dřív. To už jsem měl rozepsaný příspěvek/upřesnění, cosi mne od toho vyrušilo a rozepsané zmizelo...

Takže nyní upřesním několik chybných tvrzení z mých předchozích příspěvků, protože jsem motýlka od té doby asi dvakrát zahlédl:

  1. Motýlek nesedává se složenými křídly, nebude tedy patřit do skupiny "denní motýli" sad, ale přece jen to bude něco z "drobných motýlů. Žádný modrásek ani nic podobného.
  2. Barva křídel je víceméně tmavohnědá (ne černohnědá), jednolitá, bez síťkování či vzoru. Křídla mají sametový, měnlivý vzhled podle dopadajícího světla.
  3. Vnější a spodní okraj křídel je lemován tenkou světlou (bílou či šedou, béžovou) linií, širokou cca do 1 mm: MImmo, hned mne napadla podobnost s martináčem hrušňovým, akorát velikost trochu neodpovídá smiley.
  4. Zadní křídla jsou hnědá s výraznou, přibližně oranžovou či rezavou, páskou. když motýlek sedí, je páska vidět jen někdy, podle postavení/složení křídel.
  5. Odhadovaná velikost - rozpětí křídel - 2-3 cm platí.
  6. Ještě jsem při té příležitosti zahlédl ještě menšího motýlka prakticky černého, ale ten byl naprosto nespolupracující.
  7. Přes biolib jsem vyhledával obrázky mnoha a mnoha motýlů podle jednotlivých čeledí a dalších a dalších taxonomických jednotek, ale neuspěl jsem. Ve stovkách obrázků jsem ho prostě nenašel.

Děkuju všem, kdo se podílejí.

A když ho neurčíme, taky se svět nezboří.

Josef.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika