Záhon z anglických růží

host - 209.55 (?)
10.2.2009 14:58

Myslela jsem na 2 záhony - jeden růžovo-červeno-bílý a jeden oranžovo-červeno žlutý.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Lenpel - (49) - 0.234 (?), 9.2.2009 7:44, zobrazeno: 9902x

Dobrý den,

čím více si pročítám Vaše příspěvky o angličankách, tím více jsem na pochybách zda jsem udělala dobře. Posuďte sami:

Loni jsem propadla prvním angličankám a na podzim mi dorazila první zásilka od Pelců. Objednala jsem si tři: Tha Dark Lady, Falstaff a Queen of Sweden. Máme velkou zahradu a tak jsem jim vytvořila samostatný záhon v prostoru, pomyslný trojuhelník. Falstaff v zadních partiích a ty dvě vpředu. A teď nevím zda jsem udělala dobře. Zda opravdu Falstaff je z nich nejmohutnější,...atd a v případě že to mám špatně, jestli je možné na jaře znova zasadit, a nebo hrozí, že mi to nepřežijí. A ještě jeden dotaz zahon mám na plachtě a vysypaný mulčovací kůrou. Lze to vůbec praktikovat u růží?

Děkuji za vaše rady, jsem začátečník a budu ráda za každou radu a připomínku.

host - 207.103 (?), 9.2.2009 8:31

Všechny tři jmenované odrůdy by měly dorůst do přibližně stejné výšky. Anglic. růže mají dost široké keře, takže vzdálenost mezi nimi by měla být alespoň 1 - 1,5m, možná i víc. Pokud by přece jen bylo nutné přesazení, nemusíte se bát, ale bude dobře, když to stihnete ještě před vyrašením.

S pěstováním růží na fólii a v kůře nemám zkušenosti. Ale myslím si, že tento způsob pěstování zkomplikuje ošetřování růží. Neumím si dost dobře představit např. okopávání (nutné k provzdušnění půdy) a podzimní nakopčení keřů (zimní ochrana před namrznutím). 

Přeji hodně radosti s růžemi. Zuzana V.

host - 240.73 (?), 9.2.2009 10:17

Ja nevym co tim myslite na plachte.Ale mulch okolo ruzi muze byt hlavne aby se ruze nedotykal.

Lenpel - (49) - 0.234 (?), 10.2.2009 12:17

Myslela jsem netkanou textílii a kůru na ní. U kmínu růží to mám více rozříznuté, aby se s tím dalo manipulovat, přikopčit, přihnojit,...Mám totiž pozemek 2000m a ten byl před 2roky zcela holý, jen tráva. A tak si ho postupně osazujeme a snažíme se většinu dávat na plachty z důvodu údržby.

host - 209.55 (?), 10.2.2009 10:17

Myslím, že Falstaff bud vyšší, koupila bych k DL a Q of S např. Mary rose nebo Winchestr a Falstaff dala jinam např. s Thomas Graham a Crown princess margaret.

Lenpel - (49) - 0.234 (?), 10.2.2009 12:14

Děkuji všem za cenné rady. Dívala jsem se na doporučené odrůdy, Mary rose by šla možná i Winchester, ale Graham Thomas a Crown Princess Margarete by nešly barvou. Koupila jsem si odstíny růžové a vínové - že by to mohlo působit zajímavým dojmem. A ty dvě jsou žlutooranžové.

Tak uvidím co to uděla za kompozici, výškově to stejně poznám nejdříve za dva roky i déle.

host - 207.103 (?), 10.2.2009 13:21

Kombinace růžové a vínové je velmi hezká a máte pravdu, že žlutá nebo oranžová by se nehodila.

Snadno dostupné (u Pelců v Sobotce) růžové jsou ještě, kromě už tady jmenovaných, Gertrude Jekyll, Mayflower a vzrůstnější James Galway.

Zuzana V.

host - 209.55 (?), 10.2.2009 14:58

Myslela jsem na 2 záhony - jeden růžovo-červeno-bílý a jeden oranžovo-červeno žlutý.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz